vrijdag 31 mei 2024

Finny en Bob gaan off-grid (8)

Straatje erbij 

‘Wat is Nederland toch een supergaaf land!’ Het is feest in Zwabberdram, de folklore spat ervan af.

Finny heeft z’n dartbord op het dak geklemd en helpt bij een spelletje “Dart een piek”. Bob doet mee aan jeu de kerstbalboules. Burgemeester van Stempelen hangt al 23 minuten aan de baard van de kerstman en Gert de Gooier verbetert zijn eigen wereldrecord kerstboomwerpen, met verlichting. En dat midden in de zomer.

‘Ik ga op zoek naar een off-grid plek in Nederland, land van mijn dromen!’,

Led the sunshine: Kerstlampjes met ledjes zijn ongeveer 8 keer zuiniger dan kerstverlichting met gloeilampjes.


Minister Ludo de Bonge wil het woningtekort oplossen met een extra straatje bij ieder dorpje of stadje.‘Wat een top plan, paar nieuwe kaveltjes, paar nieuwe kabeltjes en weer een straatje erbij.’

Bob is sceptisch: ‘Hoe gaan we dat netjes aansluiten bij bestaande wegen en gebouwen?’

‘Geen probleem Bobbiemans, we gaan met z’n allen off-grid. Kleine huisjes staan overal gezellig. Ja toch?’

Finny is blij met het plan van Minister de Bonge en ontwerpt een straatje erbij in z’n geboortedorp. Hij krijgt twee plekken toegewezen. Fiona is over the moon.

Om privacy redenen is de naam van het dorp alleen bekend bij de auteur van dit boek.

Rijksnieuws najaar 2023: Kleinschalig bouwen aan randen van steden en dorpen kan flink bijdragen aan het realiseren van de woningbouwopgave. EIB onderzocht, in opdracht van het ministerie van BZK/VRO, de potentie van het bouwen aan de randen van steden en dorpen, het zogenaamde ‘straatje erbij’.


Op zoek naar natuurlijke energiebronnen heeft Finny de liefde van z’n leven gevonden én een plek in z’n geboortedorp, waar ze samen off-grid kunnen wonen. Alleen nog een windmolentje, een paar zonnepanelen en een stevige accu….




verantwoording:
Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval. De beschreven belevenissen, feesten, sportwedstrijden en evenementen en andere activiteiten hoeven niet aan te sluiten bij de realiteit, en dat geldt ook voor de gebruikte namen van steden, regio’s en landen. Het kan natuurlijk wel, maar voordat je afreist, is checken noodzakelijk. De weetjes en feitjes zijn voornamelijk gevonden op Wikipedia en opgenomen zonder fact checking.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten