woensdag 17 maart 2021

 Finny en Bob, dwars door Afrika

Deel 4 Wildpark 'Het Slurfje'

Finny Thow is een reislustig klein huisje op wielen. In dit verzonnen verhaal trekt Finny met zijn vriend Bob Spacious dwars door Afrika op zoek naar de mooiste plekjes en spannendste avonturen.


Een onbekend huisje achter het restaurant
 

“Stevig rondje gelopen Herc, zin in koffie?”

“Goed plan Herm, doe mij een cappuccinootje, fijne vriend!”

Voor Hercules en Hermes zit het dagelijkse jungle rondje er weer op. Safari is een groot woord, maar één van de big five hebben ze zeker gezien, in een moment van reflectie. 

De bevriende olifanten zijn al drie jaar en twee maanden eigenaar van wildpark ‘Het Slurfje’, maar nog iedere dag ontdekken ze nieuwe bloemen en beesten. Een onbekend huisje op wielen staat verscholen achter het restaurant. Hercules fronst z’n wenkbrauwen en kijkt bedenkelijk. Wat is dat nou weer?

“We verwachten helemaal geen gasten vandaag. Dit klopt niet!”

Hercules is verantwoordelijk voor de organisatie en nogal precies in z’n aanpak.

“In het reserveringenboek staat een schoolklas, groep 8 van basisschool Mowgli, maar die komen na het diner pas. We lopen bij ze langs man, geen angst.”

Hermes doet de administratie en is wat meer easy going.

 “Ja, we hebben een prima vlucht gehad, vanuit Caïro, thanks for asking.”

“Beetje turbulentie boven Tanzania, maar we zijn wel wat gewend na drie maanden schudden door de Sahara.”

Bob praat extra stoer tegen de imposante grijze kampleiders en zowaar zijn Hercules en Hermes onder de indruk van de reisverhalen. Een rijdend huisje, dat vertelt over tweeling-kamelen, die als trekker door de Sahara banjeren. Best apart, wel grappig.

“Welkom in wildpark ‘Het Slurfje’, het mooiste park van Botswana.”

Bedankje van de schrijver: “Naast eigen jungle-ervaringen heb ik me voor de belevenissen in wildpark ‘Het Slurfje’ ruimschoots laten inspireren door het fantastische boek: ‘You run you die’ van Willem Bakhuys Roozeboom. Willem is een ervaren kampmanager en getalenteerd schrijver en fotograaf. In ‘you run you die’ schrijft hij over zijn avonturen in Botswana, die echt zijn gebeurd! De verhalen worden ondersteund door prachtige foto’s.

 

Hercules en Hermes smeden een plan


7.15 uur a.m., verse jus en een gebakken eitje met spek. Normaal gesproken start de ochtendsafari, maar de gasten liggen nog tussen de zure lappen. Van het grappige huisje en z’n stoere reisgezel is nog niets te bekennen. En ook de schoolkinderen, die pas laat arriveerden, liggen nog op bed. Alleen Dikkie Dap is al wakker en staat op een trap vrolijk zingend de giraffen te voeren .

“Hercules, dit is een geweldige kans. Die kunnen we niet laten lopen.”

“Ja, ja, ja, ik hoor wat je zegt. Ik vind het toch tricky.”

Bob en Finny lijken dé ideale interim kampbeheerders: avontuurlijk, flexibel, veel – maar liefst drie maanden – woestijnervaring, goed bekend met huisdieren en beschikbaar.

Dat zou de olifanten geweldig goed uitkomen. Al drie jaar en twee maanden zonder vakantie, ze hebben er zo’n zin in. Maar vertrouwen ze Bob en Finny de barvoorraad en de tap toe?

Europa lijkt ze ultiem. Ze hebben gehoord van Gaudi en de Sagrada Familia en le Tour d’Eiffel. Dat moet een wereldervaring zijn. Hermes kan niet wachten om zijn geëmigreerde familie weer eens te ontmoeten in Blijdorp:  “Happy Village, dat klinkt als een vrolijke plek, dat wordt Zoo lachen.”

“Misschien heeft Bob wel een leuk boekje voor ons. Hij lijkt me een puike reisleider.”

“Heb je dat rode reismapje gezien? Die man heeft een schat aan reiservaring.”

Bob zwaait de parkwachters uit

“We doen ‘t!!!”

Finny kijkt nog wat wazig door z’n voorruiten, maar het besluit is genomen.

Hercules en Hermes gaan naar Europa. Bob heeft nog wat handige tips gegeven en een heel leuk boek over z’n eigen Europa rondreis met Finny.

De vrienden zijn per direct aangesteld als interim parkwachters van wildpark ‘Het Slurfje’. Vanachter z’n bureau in het rollende huisje zwaait Bob de geslurfde reuzen gedag.

Inmiddels staat het schoolklasje in uniformpjes opgesteld op de open plaats bij de vlaggenmast.

“Bobby, Bobby, Bobby!”, Ze hebben kennisgemaakt met de interim parkbaas en kunnen niet wachten op de start van het middagprogramma. Eerst moeten natuurlijk wat kampregels worden doorgenomen, maar al snel volgt de speluitleg.

"We spelen vanmiddag levend Stratego tussen de big five.”

Schaamteloze reclame: 'Finny en Bob ontdekken Europa' is een fenomenaal goed geschreven en geïllustreerd reisboek, waarin alle Europese hotspots voorkomen. Vind je het boekje dat je nu leest al leuk? De Europareis van Bob en Finny is van dezelfde schrijver, maar nog stukken beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten