dinsdag 10 maart 2020

Luxe uitklapvilla's

Containerwoningen stonden nooit hoog in de pikorde van mini-woningen. ‘Wonen in een container is voor arme studenten, stapelbaar, low budget en onverwoestbaar.’ Maar de nieuwste generatie containerwoningen, zoals de Port a Bach en G-pod gaat veel verder. Voorzien van uitklapbaar terras, pop-out slaapkamer en afgewerkt met luxe materialen ontstaat een comfortabele woning. Niet alleen top voor studenten.

De behoefte om vaak te verhuizen hebben we waarschijnlijk aan onze nomadische voorouders te danken. De Nieuw-Zeelanders hebben veel ruimte, houden van de natuur en kunnen deze verhuisbehoefte sinds kort gemakkelijk invullen met een Port  a Bach.

Een zeecontainer, die een tweede leven krijgt als verplaatsbare uitklap woning en voorziet in de groeiende vraag naar kleine mobiele leefruimte. Cecile Bonnifait en William Giesen van Atelier Workshop lieten hun droomhuis bouwen in Hangzhou, China.


De uitgangspunten van Atelier Workshop zijn vernieuwend. De Port a Bach is ijzersterk, goed geïsoleerd en superslim ingericht. Opgevouwen kan je de container eenvoudig stallen of veilig achterlaten als je er tijdelijk geen gebruik van maakt. En met een handig systeem van stoffen scheidingswandjes kan je de binnenruimte op veel manieren gebruiken. Door de lange zijde van de container uit te klappen met een elektrische lier vergroot je de oppervlakte, creëer je een terras en zorg je voor massa’s daglicht en ruimte. Als je de deuren aan de korte zijde open zet, kan het stapelbed worden uitgeklapt. En zo wordt elke centimeter slim gebruikt. Zelfs de containerdeuren doen dienst als ondersteuning voor de uitklap bedden.


SLEEPING AROUND heeft 20 voet containers omgebouwd tot luxe hotelkamers. De containers bieden een eenvoudig verplaatsbaar en comfortabel onderkomen en zijn onder andere voorzien van een box spring bed met hoge kwaliteit linnen, walk-in douche en airconditioning. Op initiatief van de dierentuin en energiebedrijf Eneco konden drie gezinnen eerder vlakbij Amazonica in Blijdorp overnachten in zo’n fantastische hotelkamer.

G-pod is een unieke samenwerking van Bridgewater Group, gevestigd in Hong Kong en de Australische productontwikkelaar en architect Dan Vonken. Bridgewater Group heeft ruimte ervaring in de prefab-industrie, gespecialiseerde container productie en de ontwikkeling van technische producten. Met G-pod leveren ze een spectaculair uitklap huis met technische hoogstandjes en een hele luxe uitstraling.Zeecontainers zijn niet langer low-budget en alleen gemaakt voor arme studenten. Steeds vaker zijn het comfortabele, off-grid, pop-out, fancy, smart home paleisjes, die van alle gemakken zijn voorzien.Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.


Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten