donderdag 19 maart 2020

Finny en Bob ontdekken Europa 

deel 2: Schnuppgerutsch mit Vlögelfreien


"Goed geslapen, Bob?" Finny opent z’n luiken en ziet dat Bob al is begonnen met z’n ochtend rituelen. Wat zwaaien met z’n armen, een paar stroeve heupbewegingen en voorzichtig wiebelen op één been. Hij noemt het zelf power yoga.
"Prima geslapen. Inpakken, pootjes indraaien en rijden. Vienna, here we come!" Bob laat zich in het zwembad zakken en crawlt met veel gespetter en geproest naar de overkant.

Wenen toont zich een fantastische stad. Vooraf hadden ze de wereldstad nog willen skippen uit hun reisprogramma. "Dan moeten we zeker ook naar een opera? Wat is er verder te doen in Wenen?" Typisch Bob,  maar nu zijn ze blij, dat ze toch zijn gegaan. Het is stralend weer en Wenen is mooi, heel mooi.
Finny heeft een plaatsje gevonden op de parkeerplaats en draait een pootje uit om wat steviger te staan. Hij ziet Bob op een bank in het Praterpark genieten van een kop Wienermelange, een bakje Schnuppgerutsch mit Vlögelfreien, en de walsen van Strauss.  

Vermoeid van de wandeling en bedwelmd door de romantische sfeer en een paar Prosecco's, ligt Bob de rest van de middag te sluimeren in z’n hangmat. 

Als Finny hem wakker maakt, is het al aan het schemeren. "Te laat om nog naar Aida te gaan. Dat moeten we maar uitstellen tot een volgend bezoek", denkt Bob hardop en hij klimt uit z'n hangmat, rekt zich uit en gaat op zoek naar de barbecue.

Na een paar sappige hamburgers met te veel saus kijken ze elkaar voldaan aan.  Nog een afzakkertje en dan is het mooi geweest. Finny zet Michael Franks op en Bob verbouwt z'n stoel naar de ligstand. Hij kent de tekst uit z'n hoofd.
"Down in Brazil
It takes a day 
to walk a mile
Time just stand still"

wordt vervolgd

Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa
Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.2 opmerkingen:

  1. Leuke blog. Heeft u misschien het recept van Schnuppgerutsch mit Vlögelfreien? Het klinkt bkend, maar kan het nergens vinden... mvg Guido

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Guido, Schnuppgerutsch mit Vlögelfreien is een traditioneel gerecht uit de binnenlanden van Birgland Grossdenken. De ingrediënten zijn helaas geheim, maar het is iets met gebakken Spätel Plakken.

      Verwijderen