dinsdag 17 maart 2020

Finny en Bob ontdekken Europa

deel 1: Vive la France


"Waar zit de rem???'' roept Finny. Bob hoort lichte paniek in z'n stem. Voor de zekerheid kijkt hij toch maar even wat er gebeurt. En daar rijdt Finny voorbij tussen de bergen. Bob worstelt zich uit z'n tuigje en rent achter z'n vriend aan. Maar Finny wint vaart en hij juist niet. Het wordt steeds steiler en Bob houdt het gewoon niet bij. Met het zweet op z'n voorhoofd en pap in z'n benen ziet hij z'n reisgezel steeds verder uit het zicht verdwijnen. Vroeger had hij Finny lachend ingehaald, hem stevig bij z'n deurklink gepakt en langs de kant gezet. Ja, toen rennen nog rennen was. Hij struikelt en valt languit in het grint ..... Bob schrikt wakker.


Een zonovergoten Provence

De eerste vakantiedag staat voor de deur. Na een laatste check en wat extra lucht in Finny's banden klimt Bob achter het stuur en trekt z'n rollende reisgezel op gang. Zoemend over de Route National genieten ze van de enorme velden met zonnebloemen en lavendel, die je zelfs in de auto kunt ruiken.

"Bob, ogen op de weg", schreeuwt Finny om boven het geraas van de motor uit te komen. Hij hoeft eigenlijk alleen maar te volgen, dat is nou eenmaal zijn rol als Tiny House op wielen, maar hij durft niet blind te varen op z'n vriend. Bob heeft grote moeite om zich te concentreren als ze lang onderweg zijn.

In de schaduw van de middagzon mijmert Bob door z'n favoriete vakantieboek: Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeifer, een inkijkje in de ontwikkeling van massatoerisme in Europa. Nippend aan een glaasje Beaujolais overtuigt hij zichzelf voor de zoveelste keer dat het echt te warm is om iets te doen na zo'n lange reisdag. 


Als het begint te schemeren, krijgen de vrienden toch nog zin in hun favoriete tijdverdrijf: 'YES, JEU DE BOULE.' Bob wint eigenlijk nooit, maar blijft proberen. Hij gaat ervan uit dat de aanhouder wint. Maar Finny heeft er echt talent voor en wint ook nu alle potjes. Hij kan niet alleen heel precies mikken, maar ook knolhard Bob's ballen weg kegelen. Na tien potjes is het mooi geweest. Bob verzamelt de jeu de bouleballen en bergt ze goed op. 'Dat was de laatste keer deze vakantie.' 

wordt vervolgd

Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa
Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten