dinsdag 17 maart 2020

Finny en Bob ontdekken Europa

deel 1: Vive la France


"Waar zit de rem?" Roept Finny. Bob hoort lichte paniek in z'n stem. Voor de zekerheid kijkt hij toch maar even wat er gebeurt. Daar sjeest Finny voorbij. Bob worstelt zich uit z'n tuigje en rent achter z'n vriend aan. Maar Finny wint vaart en hij juist niet. Het wordt steiler en Bob houdt het gewoon niet bij. Met zweet op z'n voorhoofd en pap in z'n benen ziet hij Finny uit het zicht verdwijnen. Vroeger had hij het huisje lachend ingehaald, stevig bij de deurklink gepakt en langs de kant gezet. Ja, toen rennen nog rennen was. Hij struikelt, valt languit in het grint ..... en schrikt wakker.


De eerste vakantiedag staat voor de deur. Na een laatste check en wat extra lucht in Finny's banden klimt Bob achter het stuur en trekt z'n rollende reisgezel op gang. Zoemend over de Route National genieten ze van de enorme velden met zonnebloemen en lavendel, die je zelfs in de auto kunt ruiken. 

"Bob, ogen op de weg!" Finny moet schreeuwen om boven het geraas van de motor uit te komen. Hij hoeft eigenlijk alleen maar te volgen, dat is nou eenmaal zijn rol als Tiny House op wielen, maar hij durft niet blind te varen op z'n vriend. Bob heeft vaak grote moeite om zich te concentreren als ze lang onderweg zijn.

In de schaduw van de middagzon mijmert Bob door z'n favoriete vakantieboek: 'Grand Hotel Europa' van Ilja Leonard Pfeifer, een inkijkje in de ontwikkeling van massatoerisme in Europa. Nippend aan een glaasje Beaujolais overtuigt hij zichzelf voor de honderdste keer dat het echt te warm is om iets actiefs te doen na zo'n lange reisdag. 


Als het begint te schemeren, krijgen de vrienden toch nog zin in hun favoriete tijdverdrijf: "yes, jeu de boules." Bob wint nooit, maar blijft proberen. 
Ooit gaat het lukken. Maar Finny is gewoon een geboren Jeu de Boules talent en ook vanavond wint hij alle potjes. Na tien potjes is het mooi geweest. Bob verzamelt de ballen en bergt ze heel goed op. 'Dat was gelijk de laatste keer deze vakantie.' 

wordt vervolgd

Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa
Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten