dinsdag 7 april 2020

Finny en Bob ontdekken Europa 

deel 5: Chill out

Finny heeft z'n nieuwe dance moves geshowd tot hij er krakend en piepend bij neerviel. Dat voel je wel the day after. "Eerst extra olie in m'n lagers om de dag goed door te komen. Maar waar is Bob?"
Z'n bed is leeg en z'n dons ligt op de grond.  "Hey Fin, wakker worden", klinkt het vanaf het water. 

Bob zwaait vanuit z'n bootje. Het is prachtig zeilweer, windje 4 en een zonnetje. De ooit succesvolle wedstrijdzeiler klemt de schoot stoer tussen z'n tanden, gaat wat verder buiten de boot hangen dan nodig is en stuift voorbij.

"Misschien moet ik ook maar eens in actie komen", denkt Finny en een uurtje later rolt hij door het mulle zand naar de rand van het water om een landvast van Bob aan te pakken. Een lus om z'n dissel en de rem erop, zo die gaat nergens meer naar toe. Terwijl Bob een poetslap over z'n bootje haalt en het zeil oprolt, zoekt Bob een vette pan om teefjes te wentelen voor het ontbijt.De rest van de dag gaat voorbij in een roes. Het plan om door te rijden naar Athene wordt al snel van tafel geveegd. Lekker een dagje chillen aan het strand klinkt veel aantrekkelijker. Mojitootje, chill out cd-tje, boekje, wie maakt je wat.

's Avonds bij het vuur pakken ze de routekaart er bij. Morgen naar Athene. In de boeken over de oude stad staan prachtige foto's. Als Bob even weg droomt met een 'on top of the world' gevoel, ziet hij zichzelf als Hercules staan op het Parthenon. 

Hij leest verder: "Parthenon was de tempel voor Athena Parthenos, die de beschermgodin was van de stad Athene. Akropolis is een 156 meter hoge tafelberg, vertaald betekent Akropolis dan ook 'hoogste deel van de stad." Dat is een mooi doel van de reis en ook gelijk het verste punt dat ze op hun programma hebben. "De rest lees ik morgen wel." fluistert Bob, die ziet dat Finny z'n rolgordijnen al heeft laten zakken.

wordt vervolgd


Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa

Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten