zondag 26 april 2020

Finny en Bob ontdekken Europa 

deel 8:  Potes de Picos 


Na een heerlijk Venetiaans ontbijt, pakt Bob het verfrommelde lijstje met verborgen pareltjes en leest dat ze Potes zeker niet mogen missen. Voor de laatste dagen hebben ze niets meer gepland omdat ze met een bonnefooierig gevoel thuis willen komen. En dan is Potes wel de uitgelezen rondreis climax. Onderweg komen ze super gastvrije boerendorpjes tegen. "Een zumo de naranja heren? Café con leche misschien?"  Zelfs voor een portie paëlla kunnen de vrienden gewoon aanschuiven bij een boerenfamilie, die net aan de siësta wil beginnen.
"Cantabrië is ruig en je vindt er vooral Spanjaarden." vertelt de frivole olijvenboer, : "Potes ligt tussen twee valleien, de Rio Deva en de Rio Quiviesa, die ontspringen in het hooggebergte van de Picos de Europas. Als je van klimmen en kanoën houdt, kan je hier geweldige tochten maken." Bob kan zich uitleven. 

Een oude brug over het ravijn van Valle de Aventuras leent zich bij uitstek voor een stukje abseilen. Bob heeft z'n klimtuigje al aan en zekert zich aan de ring op de brug. Langzaam laat hij zich zakken. Maar terwijl hij daalt, hoort hij Finny voorbij komen. 'Ik kan niet remmen.' roept z'n vriend angstig. Bob klimt snel naar boven en ziet Finny voorbij rijden. Zo snel mogelijk worstelt hij zich uit z'n tuigje en rent achter het huisje aan. Hij struikelt en valt languit in het grint, maar krabbelt snel weer op. Hij ziet Finny vaart minderen op een heuveltje en haalt hem in. Met een ruk aan de rem brengt hij Finny tot stilstand. “Je laat me schrikken Fin. Misschien moeten we onze volgende vakantie maar niet naar de bergen gaan.”

's Avonds wint Bob z'n eerste potje jeu de boules van de vakantie. Ze steken de muggenkaarsen nog een keer aan en nemen het laatste sangriaatje van deze vakantie. “Morgenavond zijn we thuis, het was supergezellig Fin. Thanks”


“Down in Brazil
It takes a day
to walk a mile
Time just stand still”

Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa.
Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten