dinsdag 14 april 2020

Finny en Bob ontdekken Europa 

deel 6: Kermis in Platamon

"Twee dagen rijden om in Athene te komen", zucht Bob. Hij kijkt nogal op tegen de lange rit. Gelukkig hebben ze een mooie tussenstop gevonden. Bob heeft uitgerekend dat Platamon aan de oostkust van Griekenland precies op de helft van de route ligt. Finny checkt z'n vering nog even en beweegt z'n gewicht van z'n linkerwiel naar z'n rechterwiel, en weer terug. Bandjes zijn op spanning: "Kom op, Vamos."

Platamon blijkt een pareltje met goudgele stranden en glashelder water. Bob heeft een mooie staplaats gereserveerd aan zee met een barretje op loopafstand. Als ze het dorpje binnenrijden, komt ineens hoempapa muziek van alle kanten. Uit de speakers klinkt een blikken stem met een vette echo: γυρίστε ένα γύρο στο γύρο. "Gaaf, een rondje in de draaimolen", zegt Bob, "ik kan niet wachten."
De volgende dag rijden ze door naar zuid-Griekenland. Finny  
heeft gehoord over een idyllisch plekje in de buurt van Athene. De Attische kust blijkt een wonderschone combinatie van rotsige kusten, zandvlakten en dromerig heuvellandschap. Al slingerend en sleurend aan het stuur bereiken ze Kaap Soeniön. 

Finny heeft een schaduwplek gevonden tussen de oude tempelresten. Na een flinke portie Moussaka en wat Ouzo's om het af te leren, genieten de vrienden van hun nieuwe paradijsje. De jeu de boule  ballen blijven vanavond in de opbergkist. "We moeten toch minstens één keer badminton spelen", heeft Bob aangedrongen, maar Finny is weer in vorm en laat hem alle hoeken van het veld zien.

wordt vervolgd


Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa
Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten