maandag 20 april 2020

Finny en Bob ontdekken Europa

deel 7: Canal Grande


Met slim passen en meten past Finny precies op de veerboot naar Venetië. Twee dampende capuccino's later kijken de reisvrienden elkaar tevreden aan. Bob geniet nog wat na: "Ik vind Athene geweldig, maar ik ben wel gesloopt. De klamme hitte broeit nog na in m'n t-shirt." Dit relaxte boottochtje komt ze heel goed uit, vandaag hoeft even niets. Bob pakt Grand Hotel Europa uit z'n tas en schakelt naar de relaxmodus om in Venetiaanse sferen te komen.
Finny pompt z'n bandjes extra hard op, zodat ze zelf door de kanalen kunnen varen. Even een boothelling zoeken en dan op ontdekkingsreis door het legendarische Venetië. De zingende gondeliers kijken in eerste instantie wat argwanend naar het varende koppel, maar vervolgen al snel hun weg over het water met loepzuivere aria's.


"Funiculì, funicula 
Funiculì, funiculaaaaa 
hahahahaha 
Funiculi, Funicula"


Honderden Venetiaanse gidsen galmen Venetiaanse weetjes door elkaar.  De toeristen, die loom onderuitgezakt in de gondels zitten, laten het gelaten over zich heen komen. De vrienden luisteren op afstand en varen een stukje mee met een stadsgids door het brede kanaal. "Venetië vormde eeuwenlang de toegang van West-Europa tot de zijderoute. We varen op Canal Grande. Al sinds de Middeleeuwen is dit de centrale waterweg van de stad." De piepkleine kronkelende grachtjes vragen wel wat extra vaarfocus, waardoor Finny veel informatie mist. "Vanavond ga ik in de rode reismap maar eens op m'n gemak nalezen waar ik ben geweest."

Finny Thow is een reislustig klein huisje. Met zijn vriend Bob Spacious gaat  hij op zoek naar de pareltjes van Europa
Finny en Bob ontdekken Europa is een feuilleton van LEVEN in Tuinen, geschreven en geïllustreerd door Marcel van Mierlo. Iedere gelijkenis met bestaande personen of Tiny Houses berust op toeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten