dinsdag 29 oktober 2019

Tiny Houses aan de kust

Marjolein Jonker, m'n partner bij TinyFindy, ging op bezoek bij de opening van BASECAMP IJMUIDEN. Een bijzonder nieuw initiatief voor Tiny Houses en onderdeel van FABCITY NATURE.
Marjolein vertelt in deze blog over de ideeën en plannen en hoe je er zelfs kunt logeren voor een nachtje.

Mill Home

'Een van de onderdelen van FabCityNature is de Basecamp IJmuiden waar je een mooie selectie aan Tiny Houses aantreft. De eerste huisjes zijn dit jaar geplaatst en volgend jaar zal een totaal van twintig Tiny Houses voor een perioden van vijf tot tien jaar het gebied rondom de Seaport Marina in IJmuiden opsieren. De gemeente Velsen wil op deze plek een innovatief, buitendijks kustdorp ontwikkelen. De campsite is een manier om te experimenteren met nieuwe, toekomstbestendige woonvormen die passen in dit gebied. Voorlopig mag er niet gewoond worden, maar de huisjes worden verhuurd als bed & breakfast zodat mensen die geïnteresseerd zijn in klein wonen een weekend of weekje proef kunnen wonen.


Eco-Cabins
ECO-CABINS is een van de leveranciers van Tiny Houses die op Basecamp IJmuiden is neergestreken. Ze hebben in overleg met de organisatie van FabCityNature de organisatie van het basecamp op zich genomen en hebben er momenteel drie versies van hun Eco-Cabins geplaatst. Naast experimenteren met off-grid technologie zijn zij van plan er mooie activiteiten en evenementen te organiseren. Naast Eco-Cabins vind je bijvoorbeeld huisjes van Mill Home, Marcontainer, 24Tiny en Wikkelhouse op het basecamp. FabCityNature biedt daarmee een nieuwe mogelijkheid voor geïnteresseerden om verschillende Tiny Houses op een plek te bekijken en inspiratie op te doen voor de eigen kleine woonwens. En die is welkom, zo zagen we op de opening op 29 september waar ondanks het slechte weer honderden bezoekers op af kwamen.'

tekst: Marjolein Jonker
afbeeldingen: Marcel van Mierlo

                                                                MILL HOME
                                                                                                                   MARCONTAINER

                                                    


                                                               ECO-CABINS
                                                                  24 TINY
Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.


Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten