maandag 25 september 2017

Uitschuif feestje met luxe snufjes
In 1955 ontwikkelde de Amerikaan Malcolm Mclean een stalen opslagruimte. Hij wilde deze ruimte als standaard verschepingsmaat voor de logistieke sector inzetten. En wat blijkt meer dan 60 jaar later? We gaan gewoon wonen in z'n containers. Niet uit armoe, maar uit gemak en luxe!

Wil je een luxe slaap- of woonkamer, die je ook gemakkelijk kan verplaatsen? Dan heb je wel een vette uitdaging. Het is meestal het één of het ander. Jeroen van der Zwaan en Leon Juffermans denken daar anders over en presenteren GLAMTAINER. Een oersterke uitschuif container, die je de luxe biedt van een sterrenhotel.


Glamtainer staat voor glamorous en container. Zeecontainers worden echte sterren hotelkamers met luxe badkamer, toilet, boxspring en opbergruimte. Een glazen pui en airconditioning maken de beleving compleet. Glamtainer is standaard voorzien van een volledige afwerking, voldoet aan alle bouwkundige eisen en wordt plug & play opgeleverd. Als je zorgt voor een goede ondergrond, is het een kwestie van Neerzetten, openklappen en uitschuiven.


Het idee van de uitschuif- en openklapcontainer is niet nieuw, maar Glamtainer maakt er wel een erg mooi geheel van. De 20 foot (circa 6 meter) zeecontainer kan over de breedte out of the box worden geschoven, waardoor de beschikbare ruimte tot 75% groter wordt. 
Door het uitschuifbare gedeelte wordt de vloer met 11 m2  vergroot tot een totale oppervlakte van 26m2. 

Enthousiast vertelt Jeroen hoe je de gelukkige gebruiker kan worden van deze luxe kamer: "In eerste instantie richten wij ons op verkoop van de door ons zelf ontwikkelde omgebouwde zeecontainers. Maar daarnaast bieden we de mogelijkheid voor huur of lease aan. Met name waar het gaat om tijdelijke accommodaties als hotelkamers, kantoor ruimtes of beurs stands kan je deze bij ons huren. Dit kan vanaf 1 dag tot en met een periode van jaren. 

Meer voorbeelden
Wil je meer weten over luxe uitklapvilla's en andere bewoonbare zeecontainers? Lees dan ook eens m'n eerdere posts: 

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 40 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder ik me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.

De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEWGeen opmerkingen:

Een reactie posten