vrijdag 8 februari 2013

UPcycling van zeecontainers (1)

Het toppunt van UPcycling.  Zoek op een verlaten schroothoop een oude stalen zeecontainer én bouw deze om tot jouw luxe tuinvilla. Zo geef je een afgedankte opbergbox, die in z'n leven alleen maar vrachtauto's en zeeschepen heeft gezien, een nieuwe bestemming in het groen. Veel pioniers hebben wereldwijd deze handschoen opgepakt. De mooiste heb ik geselecteerd en hieronder vind je de eerste serie. Verbaas je over de mogelijkheden.


PORT-A-BACH UIT NIEUW ZEELAND
Port-a-Bach New Zealand
Cecile Bonnifait en William Giesen van Atelier Workshop hebben een prachtige PORT A BACH  gemaakt van een oude 20-voets (ongeveer 6 meter) zeecontainer. Door het openvouwen van de lange zijde, krijg je een open en lichte gebruiksruimte, waarvan iedere vierkante centimeter slim wordt benut. Doe je de deuren aan de korte kant open dan ontstaat extra ruimte voor een uitklapbed, dat je naar buiten schuift. Zo'n huisje kan je overal gebruiken. Heb je hem niet meer nodig? Liefhebbers genoeg.
Lees meer over Port a Bach in het Bouwtotaalartikel klap dicht, klap open en adem uit

TUINPALEISJE VAN STACEY HILL

Tuinpaleis van Stacey Hill
Jim Poteet ontwierp dit tuinpaleisje voor STACEY HILL (Texas). Met gevelvullend glas, tuindak, bamboevloer, composterend toilet, sanitair en een keuken ben je van alle gemakken voorzien.De fundering is gemaakt van gerecyclede telefoonpalen en het tuindak vermindert samen met de zonneschermen de opwarming van de ruimte in de zomer. 
DELTA CASA VARIEERT EINDELOOS


Delta Casa Brasil
Delta containers in Brazilie variëert eindeloos met indelingen en afmetingen. Als producent van zeecontainers kan 
DELTA CASA gemakkelijk beschikken over gebruikte containers. Ze passen de containers in hun eigen fabriek aan naar wens. In Brazilië vind je de nodige voorbeeldprojecten van kleine Delta stand-alone huisjes tot gestapelde ontwerpen. Voor de Europese markt werkt Delta samen met een Noors bedrijf.  BACK TO BASICS MET SOFTSTAINLESS

Softstainless U.S.A.
SOFTSTAINLESS  (U.S.A.) heeft de container zo min mogelijk aangepast. Twee ronde raampjes, een doorvoer voor rookgas en een glaspui in de korte zijde. De softstainless is voorzien van alle basisgemakken voor een prettig verblijf, zoals een keuken, electriciteit, houtkachel en een waterreservoir. Als je vooral de stijl van de zeecontainers leuk vind, heb je met softstainless een compromisloze oplossing in je tuin.

VANGRAILHUIS VAN O4NA 


Vangrailhuis van Robert Paimans 
Nog een knap staaltje upcycling van  Robert Paimans (Holland) van O4NA (Office for Nomadic Architecture) . Geen zeecontainer, maar wel gemaakt van staal dat is bestemd voor de schroothoop. Jaarlijks worden vele tientallen kilometers vangrail vervangen. Robert ontwikkelde een concept om de vangrail een tweede leven te geven als constructie voor woningen. In combinatie met lichtgewichtpanelen, ontstaat een bijzondere en goed bewoonbare ruimte, het  VANGRAILHUIS VAN O4NOMeer voorbeelden

Kijk ook eens op de facebookpagina CONTAINERHUIS. Hier kom je regelmatig prachtige voorbeelden tegen van zeecontainers, die een tweede leven krijgen als leefruimte.

Ik wil nog een tweede serie mooie upcycling voorbeelden van zeecontainers in m'n blog behandelen.Heb je meer voorbeelden of wil je iets bijdragen aan deze blog, reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten