vrijdag 22 februari 2013

Upcycling van zeecontainers (2)

Soms heb je mazzel als zeecontainer en krijg je een tweede leven aangeboden als leefruimte. In m'n eerste blog over verbouwde zeecontainers herkende je de oorspronkelijke containers nog goed. Deze tweede serie gaat verder. De zeecontainers zijn volledig uitgebouwd, hoogwaardig afgewerkt of expandable. Dat noem ik nog eens out of the box denken, kies je eigen favoriete ontwerp!


'WHITE CUBE' VAN HEEL DESIGN

White Cube: Erwin van Heel
Erwin van Heel is in 2012 begonnen met het ontwikkelen en bouwen van mooie kleine ruimtes op basis van zeecontainers. WHITE CUBE is een kantoortje van 3 meter breed, 2,44 meter diep en 2,66 meter hoog. Dit kantoor is gebouwd op basis van een 10 voet (ca. 3 meter) container. Hierdoor is de constructie oersterk en kan het geheel eenvoudig verplaatst worden. Het dak, de wanden en de vloer zijn goed geïsoleerd. De achterwand bevat opbergruimte, in de wand verborgen schappen en een verborgen tafel die bij mooi weer buiten gebruikt kan worden. Ook grotere afmetingen containers behoren tot de mogeljkheden, kijk eens op je gemak naar meer voorbeelden van TUINKANTOREN.
Lees over Erwin's passie in het   INTERVIEW, dat ik met hem had voor 'Bouwtotaal' in april 2013

TUINKAMER 'THE HANGOUT'

The Hangout: Erwin van Heel
'The Hangout' is ook ontwikkeld door Erwin van Heel. Een omgebouwde 6 meter lange zeecontainer dient als basis voor deze sfeervolle werk- en relaxplek. 'The Hangout' is aan de buitenzijde smaakvol bekleed met hout en voorzien van een overdekte entree,  vlondervloer en verlichting. Het interieur is compleet met bureau, wegklapbaar 2-persoonsbed, weggewerkte audio en voorzieningen voor een beamer. Glasvlakken zijn mooi verdeeld, veel lichtinval en ruim uitzicht.
Kijk hier voor andere inspirerende voorbeelden van  LEVEN IN ZEECONTAINERS
MOBILE DWELLING UNIT


MDU (Mobile Dwelling Unit) van Lot-Ek architecten
MDU is een uitvouwbare zeecontainer. Hiermee bereik je een gebruiksoppervlak dat ongeveer twee keer zo groot is als de orginele container. Het interieur is volledig afgetimmerd met multiplex. Een inspirerend concept!LAMI-DESIGN CONCEPT


Modulaire leefruimte van Lami design 
De ontwerpers van  LAMI DESIGN design benaderen de zeecontainer als modulaire leefeenheid, waarmee je eindeloos kan variëren in indeling en inrichting. Bekijk hun filmpje en verbaas je over de schat aan mogelijkheden van een transportcontainer, die een tweede leven krijgt als leefruimte.DE UITSMIJTERS

Wil je meer zien van hergebruikte containers, kijk dan nog even naar de voorbeelden van TOP 10 VAN TINY HOUSE TALKGERHARD FELDBACHER en de  INFINSKI.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten