vrijdag 11 maart 2022

Finny en Bob verliefd op de Caraïben

Guepetto Cigaretto en Pablo de Scubadubaking
2    Neef Funny

‘Ken jij Funny misschien?’ vraagt Bob aan een lief boomhutje boven het marktplein.

Finny’s favoriete neef Funny is acht jaar geleden geëmigreerd naar Tiny Town, vijftig kilometer landinwaarts van Bossa de Brasil. Het is de hoogste tijd voor een verrassingsbezoekje.
‘Funny woont hierachter, in het bos, samen met z’n geliefde Sofia.’

Voordat ze op zoek gaan, wordt er eerst flink geshopt op Plazza Pecennio. Ze gaan bij Pablo de Scubadubaking langs voor een snorkel, die zijn in de jungle spotgoedkoop, halen bij Guepetto Cigaretto wat sigaartjes want daar is Funny gek op, en doen een bakkie bij Esmeralda Esspressimo. Finny voelt zich helemaal thuis in Tiny Town en valt bijna weg in de omgeving. Bob laat hem maar.

Finny vertelt met veel enthousiasme over z’n neef die op twintigjarige leeftijd in het tropisch regenwoud op zoek ging naar zijn roots, in Tiny Town tegen Sofia, een charmante welbespraakte boom, aanliep en haar nooit meer losliet. 'Treehugger' is z’n bijnaam.

Funny de Treehugger en Sofia
Onder de modder en gutsend van het zweet bereiken Finny en Bob de open plek in het bos. Funny en Sofia lijken te poseren in een innige omhelzing en merken de bezoekers totaal niet op. Totdat Funny z’n neef hoort kuchen.
‘Finny, ben jij het echt?’ Z’n mond valt open.

Bob rust uit in een door Funny getimmerde schommelstoel, terwijl Finny een staplaats in de schaduw heeft gevonden. Ze hangen hun kleren te drogen en dan komen de verhalen los.

‘Sinds een jaar of vijf ben ik met Sofia aan het imkeren. We hebben vijfenveertig bijenkasten, en gaan elke week met honing naar de markt op Plazza Pecennio. Geen vetpot, maar we redden ons prima.’

Een bezoekje aan de bijenkasten zit er deze middag niet in want de dames hebben een zoemsessie om bij te praten. Funny vindt dat overdreven: ‘Interessantdoenerij, volgens mij bespreken ze alleen maar bijzaken’.

Galapagospinguïns Willy y Johnny
Bob is gek van pinguïns. Hij bewondert hun prachtige glans, hun waggelloopje, hun muzikaliteit en buitengewone gevoel voor saamhorigheid. Dat ze ook een beetje klunzig zijn, maakt ze alleen maar leuker.

Het toeval wil dat Funny’s beste vriend een galapagospinguïn is, die hij best wel even kan appen voor een bezoekje. Bob is natuurlijk gelijk enthousiast: ‘Die kans krijg ik nooit meer, let’s go!’

Op het strand van Fernandina is net een uitvoering begonnen. De twee tenoren Willy en Johnny, in de omgeving beter bekend als ‘los dos tenores Willy y Johnny’, zetten de eerste noten in van het beroemde duet uit De Parelvissers, Bob’s favoriet.

Twee virtuoze pinguïns op een strand, het lijkt wel of hij droomt, zo mooi is het.

👉Ecosplanation: de pinguïn

De galapagospinguïn (Spheniscus mendiculus) is een zeevogel uit de familie van de pinguïns (Spheniscidae). Hij is ongeveer vijftig cm lang, en daarmee een relatief kleine zwartwitte pinguïn. Zijn leefgebied ligt voor een klein deel ten noorden van de evenaar, die door de Galapagosarchipel loopt.👈

Ben je benieuwd naar meer avonturen van Finny en Bob? Download dan gratis de boekjes, die ik samen met Raymond Kool van Tiny Publisher/Klein Wonen Magazine heb gemaakt:
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten