donderdag 1 april 2021

 

Finny en Bob, dwars door Afrika

Deel 8 Ghostwriter Gerard uit Uitgeest

Finny Thow is een reislustig klein huisje op wielen. In dit verzonnen verhaal trekt Finny met zijn vriend Bob Spacious dwars door Afrika op zoek naar de mooiste plekjes en spannendste avonturen.


Pinguïn koor 'Les Sweeties'


Finny is ervan overtuigd dat je alleen pinguïns op de Noordpool vindt, maar Bob weet beter. Aan de zuidkant van Afrika vind je ze ook.

Van de Zulu dansers hebben ze tips gehad voor de meest afgelegen strandjes, waar ze zingende zwartvoetpinguïns kunnen vinden. Pierre la Guide, een beroemde pinguïnspecialist, leidt ze rond. Hij heeft Bob vrij gemakkelijk kunnen overtuigen, dat je voor het beste resultaat ook zelf een pinguïnpak aan moet trekken. De pinguïnkolonie is hiervan op de hoogte en kijkt er altijd weer erg naar uit als Pierre langs komt met een groepje verklede toeristen.

Bij het vijfde strandje is het raak.

“Kijk daar staat een koortje,” roept Finny, terwijl hij zich rap verbergt achter een rots. Pierre heeft het zanggroepje ‘Les Sweeties’ vooraf een berichtje gestuurd en gevraagd of ze wat liedjes willen zingen op het strand. De extra fooi delen ze.

Tweestemmig klinkt het vermaarde lied van de slapende leeuw over het strand. Bob haalt z’n bekfluitje uit z’n handige heuptasje en pakt de melodie op. Dat blijkt deze keer niet zo’n goed idee. De zangers walgen van het melancholische gejengel en breken het concert direct af.

Bob kijkt beteuterd.

“Dan maar een potje jeu de boules.”

 

Jeu de boulen met Louis le Gagnant

Ze hebben nog een cd’tje van ‘Les Sweeties’ gekocht voor onderweg en al snel draait Bob de 4wd de startbaan van het vliegveld op.

“Kijk, die grote, daar moeten we in.”

Voorzichtig manoeuvrerend weet Bob de oprit naar het vrachtvliegtuig te bereiken. Er is gelukkig nog wat tijd om gemorskos (Zuid-Afrikaans voor fast food) te kopen, dat ze zich goed laten smaken op de rand van de jeu de boules baan.

“Zo hé, die meneer is wel erg goed, Bob.”

Ademloos kijken ze toe hoe de grote ballen het kleintje tot op de millimeter naderen.

“You are good in this sir, can I give you a little competition?”

Bob kan niet wachten op een ouderwets potje jeu de boules. Hij is gewend om te verliezen, dus dat komt altijd goed.

“C’est bon monsieur. Je m’appelle Louis le Gagnant, et vous?”

Bob stelt zich voor als Bobbie Spacieux en Finny als Fini, wat weer tot de nodige verwarring leidt. 

Onderuitgezakt in z’n luie vliegtuigstoel googelt Bob nog even op Louis le Gagnant. Hij blijkt brons te hebben gewonnen bij de laatste open kampioenschappen van de Bourgogne, met meer dan 203 deelnemers.  

“Hhhmm, niet zo gek dat ik weer ben ingemaakt.”

 

Langs bij ghostwriter Gerard uit Uitgeest
 

Na meer dan 12.999 kilometer vliegen, rolt het huisje achter de 4wd uit het vliegtuig. Bob heeft onderweg besloten dat hij deze reis wel in een boekje wil uitgeven en al in de lucht gebeld met z’n ghostwriter, Gerard uit Uitgeest.

“Eerst maar even langsrijden Fin, voordat we thuis op de bank ploffen.”

Fin heeft weinig zin, maar zo’n boekie is natuurlijk wel geinig.

 

Finny staat nog nauwelijks geparkeerd of daar komt Gerard al aanrennen. Hij heeft vaker reizen van Bob in een mooi verhaal verwerkt. De boekjes zijn zonder uitzondering bestsellers, dus hij is blij dat Bob weer een nieuwe rondreis heeft gemaakt.

“Deze wordt weer gaaf Gerard, zo’n mooi land,” roept Bob vanaf de overkant van de straat.

 

Bob heeft ambitieuze plannen:

“Ik ga thema reizen organiseren naar wildpark ‘Het Slurfje’, Hermes en Hercules willen volgens mij wel met me samenwerken.”

Dan realiseert hij zich dat Hermes en Hercules olifanten zijn.

“Hhhhmmm, en zijn er wel echt nijlpaarden en giraffen in Afrika?”

Dat boekje zal er wel komen.

“Mais maintenant, c’est fini!”
Geen opmerkingen:

Een reactie posten