donderdag 15 april 2021

Draai je huisje naar de zonPath Architecture in Portland heeft onlangs een heel charmant klein huisje voltooid. Het huis heeft royale beglazing en is geplaatst op een handmatig bediende roterende basis, waardoor het gemakkelijk de zon kan volgen. Het interieur wordt hierdoor op natuurlijke wijze verwarmd.

Het kleine huis meet 3,6 x 3,6 m en omvat in totaal 13 vierkante meter vloeroppervlak verdeeld over twee niveaus, met een groot glazen gedeelte en toegang aan de voorkant.

Het interieur heeft hoge plafonds, waardoor het groter aanvoelt dan het is, en omvat een keuken, zithoek en toilet met douche op de begane grond, terwijl een trap naar een klein slaapgedeelte leidt. Een kleine kachel houdt het huis warm.

Benjamin Kaiser van Path Architecture vertelt dat het huis is geïnstalleerd op een terrein in Portland. Het was oorspronkelijk ontworpen als een volledig off-grid woning, maar de eigenaren wilden een doorspoeltoilet, dus toen het eenmaal was aangesloten op water en riolering, had het weinig zin om het huis niet ook aan te sluiten op elektriciteit.

Het bedrijf werkt momenteel echter aan aanpassingen van het kleine huis zodat het volledig off-grid kan worden gebruikt, waaronder een composttoilet en een zonnepaneel op het dak.

bron: Treehugger

Zo draai je het huisje rond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten