woensdag 15 november 2017

Een binnenpretje van formaat
interieurartiesten (2)

‘Een Tiny House is lief en schattig, maar er in wonen ……?’. Als ik enthousiast vertel over weer een nieuwe wijk, waarin een groepje kleine huisjes komt te staan, zie ik naast een glimlach toch ook vaak een vragende blik: Hoe dan? 


Build Tiny uit Nieuw-Zeeland heeft een juweeltje gemaakt en haar Millennial Tiny House genoemd. Van de buitenkant ziet het huisje eruit als een gewoon huisje, niks bijzonders, maar van binnen zit het boordevol slimme opberg-, zit- en trapideeën.Een echte eye-catcher is de intrekbare, gelaste aluminium trap, die kan worden weggeschoven in een wand met opbergladen, zowel in de woonkamer als in de badkamer. Het is een idee dat we eerder hebben gezien, maar dit lijkt de eerste keer dat we het in een klein huisje te zien krijgen. Deze slimme trap elimineert de noodzaak van een ladder naar de slaapzolder.
Bekijk vooral even het SUPER SLIMME INTERIEUR, dat uitblinkt door haar beweegbare onderdelen en een split level werkplek. Prijzen voor alleen de schaal beginnen bij USD $ 43.378 en een volledige build-uitvoering gaat rond de USD $ 87.483 kosten. Ga naar BUILD TINY voor meer informatie.

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 40 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder ik me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.

De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten