donderdag 28 april 2016


LEVEN van de lucht


Een luchtbed opblazen of je fietsband oppompen hebben we allemaal wel eens gedaan. Maar het idee om je eigen huis op te pompen, daar moet ik wel even aan wennen. Hoe voelt dat en hoe ziet dat eruit? Black house laat zien dat het prima kan, laat je verblazen.


BLACK HOUSE is een fantastisch concept van AIR CLAD. Na hun succes met de Snoozie, een opblaasbaar minihotel voor 2 personen kon een nieuw idee niet uitblijven. Black House is een echt huisje, meet 4 m x 3 m en is 4 meter hoog. Het bijzondere bouwsysteem van AIR CLAD is ook in dit huisje toegepast. Een modulaire aluminium constructie draagt een opblaasbare cladding. Eenmaal opgeblazen is het geheel waterdicht, superstevig en ook nog eens lichtgewicht. Aan beide zijden is het huisje voorzien van glaspanelen. Een dag heb je nodig om het gebouwtje op te bouwen  en je hebt nog een dag nodig voor het interieur. Dan is je Black House gereed voor gebruik als tuinhuis, kantoortje of speelkamer.

SNOOZY is één van de voorlopers van Black House. Al sinds 2008 maakt AIR CLAD de mooiste constructies met haar gepatenteerde systeem. Begonnen in de expositie bouw en sinds enkele jaren ook succesvol in de mobiele hotelbouw. De Snoozy is een graag geziene gast op festivals, sport evenementen en zelfs ..... familiefeestjes. Op één truck kan je 40 Snoozy's kwijt. Je voert in één keer slaapplaatsen aan voor 160 mensen. Bizar toch? Met zo'n slim bouwsysteem zijn de gebruiksmogelijkheden groot. Kiosken en kantoortjes, maar ook een bar en dakhuisje kan je al bewonderen in het echt. Van piepklein guesthouse tot grote 'party-tent', bijna alles is mogelijk.

Wil je nog minder materiaal tussen jou en de buitenlucht. Dan is dit OPBLAASHUISJE een echte topper. Met een doorsnede van 4 meter en opgebouwd uit pvc kan je de tent neerzetten waar je wilt en simpelweg opblazen. Om de tent opgeblazen te houden heb je wel een kleine blower nodig. Geen last van de regen en toch optimaal genieten van de mooiste sterrenhemels. Klinkt aantrekkelijk. 

Meer voorbeelden

Ook kunstenaars denken na over het optimaal gebruik van lucht. Rob Sweer bedacht dat een dun laagje plastic wel genoeg is om lekker onder te kunnen slapen. Bekijk hier zijn project BOTERHAMZAKJE


SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder ik me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.
De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW


Geen opmerkingen:

Een reactie posten