maandag 29 november 2021

Een sterk staaltje

Stalen zeecontainers worden steeds populairder als bewoonbaar product. Al in 1955 ontwikkelt de Amerikaan Malcolm Mclean deze stalen opslagruimte. Hij wil de ruimte als standaard verschepingsmaat voor de logistieke sector inzetten. En wat blijkt meer dan 60 jaar later? We gaan gewoon wonen in z'n containers. Niet uit armoe, maar uit gemak en luxe.


Modern Dwellings combineert modern design met slimme technologie. Het hout voor de vloeren, deuren en tafelbladen is afkomstig van geborgen hout uit de Columbia-rivier. De basis is een standaard zeecontainer. 15 m2 is kennelijk genoeg om een modern klein huisje te maken met een tweepersoonsbed, een keuken, een badkamer en een eettafel. Het huisje is aan de buitenkant afgewerkt met donkere metalen delen, die het huis haar bijzondere uitstraling geven. 
Erick vertelt: ”True STUDIO is echt een veelzijdige ruimte, die kan worden gebruikt om te slapen, maaltijden te bereiden met een volledige keuken of te ontspannen en films te streamen op iemands tablet. Maar je kan er ook een thuiskantoortje van maken met de meegeleverde tafel.


Lees het hele verhaal in Geen opmerkingen:

Een reactie posten