donderdag 14 januari 2021

Yome

Slim Ruimtegebruik 3 is m'n nieuwe e-book, waarin 20 unieke kleine gebouwtjes in de spotlights worden gezet. Hier vind je een Preview van het e-book, dat je kan bestellen door een mailtje te sturen naar levenintuinen@gmail.com. Yome is een van de verrassende huisjes, die je kan terugvinden in het boekje.

Yome is een concept van Woonpionier Daniël Venneman. Het huisje ontstaat vanuit een plattegrond met een driehoekige opzet. Een vorm die zich uitstekend langs perceelgrenzen en bomen laat vouwen. Gecombineerd met een diagonale daklijn vormt zich een bijzonder aanzicht en verrassende binnenruimte.

‘Een flinke schuifpui, een kacheltje, de ondergaande zon en een luie stoel. Herontdek je tuin met Yome: your home!’ lacht Daniël Venneman, ‘Dat wil toch iedereen. Dichtbij huis op avontuur. We hebben Yome ontwikkeld om je eigen tuin te veroveren! Van logeerkamer of atelier tot opberghok en containerberging. Of al die dingen tegelijk. Het is net wat je behoefte is en welke ruimte je hebt.

YOME is opgezet als een DIY kluscasco. En wordt expres niet al te afgewerkt opgeleverd. Het gebouwtje is 5,5 meter breed, taps toelopend naar 1,5 meter. De lengte is 8,0 meter en de hoogte loopt van 4,5 naar 3 meter. Daniël vult aan: ‘De meerwaarde ervan zit hem vooral in het feit dat hij perfect in de tuin wordt geïntegreerd. Uiteraard met een beetje hulp van de architect en 3D software. De klant kan zelf het huisje afbouwen. Desgewenst kunnen wij dat natuurlijk ook.

Woonpioniers speelt in op de vaak bijzondere vormen van tuinplattegronden. ‘Het probleem dat we zagen, is dat wanneer je een rechthoekig doosje (het gemiddelde tuinhuis) in een achtertuin neer zet, je vrijwel altijd lelijke restruimte overhoudt. Door een gevel schuin te trekken vermijd je dat en kan je een volume veel vloeiender inpassen. Zelfs al heeft de tuin zelf een grillige vorm. En het levert ook nog eens een spannende binnenruimte op. 

Lees het hele artikel in Slim Ruimtegebruik Preview

Geen opmerkingen:

Een reactie posten