donderdag 4 februari 2021

Finch buildings:   ‘stapelen mag!’ 

Slim Ruimtegebruik 3 is m'n nieuwe e-book, waarin 20 unieke kleine gebouwtjes in de spotlights worden gezet. Hier vind je een Preview van het e-book, dat je kan bestellen door een mailtje te sturen naar levenintuinen@gmail.com. Finch building is een van de verrassende concepten, die je kan terugvinden in het boekje.

'Oprichter architect Jurrian Knijtijzer droomde van een modulaire unit, die duurzaam en gezond is en er modern uit ziet. Dat is goed gelukt met Finch Building.

De Finch standaardmodule van massief hout meet 25 m2, 29 m2 of 40 m2 grondoppervlak en is ‘all electric’. Heb je aan een unit niet genoeg, dan kan je de units gemakkelijk schakelen, zelfs stapelen tot 5 lagen is geen probleem.

De naam is afgeleid van vinken (finches), die Charles Darwin op de Galapagos-eilanden ontdekte. Deze vogels hebben zich weten aan te passen aan de verschillende omstandigheden in hun leefomgeving. En dat beoogt Knijtijzer ook met zijn concept. Gebouwen niet benaderen als project, maar als producten, die je naar wens kan verplaatsen of koppelen, daar waar je ze nodig hebt.

Lees het hele artikel in Slim Ruimtegebruik 3Preview

Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar levenintuinen@gmail.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten