vrijdag 14 februari 2020


Autarkisch leven met Simon en Renzo 

Hobbit Huis van Simon Dale


Autarkie (uit het Grieks: αὐτος = "zelf" en ἀρκεῖν = "voldoende zijn") verwijst naar de drang onafhankelijk te zijn. Veel klein wonen liefhebbers willen graag autarkisch leven. ‘Het is veel duurzamer om je energie zelf op te wekken, water lokaal te verzamelen en je maaltijden en bouwmaterialen zelf te verbouwen.’ Voor Klein Wonen Magazine ontdekte ik de meest bijzondere voorbeelden en schreef twee jaar geleden een artikel over deze pareltjes. Nu in de herhaling!

Simon Dale bouwt al in 2003 een Hobbit Huis met natuurlijke materialen. De gepassioneerde pionier maakt gebruik van natuurlijke energiebronnen en verbouwt gewassen voor eigen consumptie. Meer informatie vind je op natural homes
Meester architect Renzo Piano wil laten zien wat er allemaal technisch mogelijk is en lanceert in 2013 een van de eerste volledige off-grid (niet aangesloten op nutsvoorzieningen) huisjes. Hij bouwt ‘Diogene’ om te kunnen overleven op de meest afgelegen plekken van de wereld. 

                 Lees het volledige artikel met extra voorbeelden in Klein Wonen Magazine Simon werkt met lokale bouwmaterialen
Een doorsnede van het Hobbit Huis

Diogene is 100% off-grid
Renzo Piano showt alle installaties in een doorsnede

De natuurlijke waterzuiverende gevel van Tiny Tim


Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2Geen opmerkingen:

Een reactie posten