donderdag 28 november 2019

Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2  met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes. In deze blog krijg je vast een sneak preview.


M-home
ORGA bouw wist wat haar te doen stond met de Innovatie Expo voor de deur. Op dit geweldige podium laten zien dat hergroeibare natuurlijke materialen de toekomst hebben. Het resultaat mag er zijn, 90% van de bouwmaterialen waarmee mHome is gebouwd, is bio-based. ORGA bouw presenteert zich met mHome als een echte bio-constructor. Patrick Schreven vertelt enthousiast: ‘Een mHome is bijna volledig gebouwd van biobased materialen, overige materialen zijn circulair toegepast. De grondstoffen worden opnieuw aangeplant en slaan 18 ton CO2 op. En de energie wordt zelf opgewekt. Smart home toepassingen sturen de verwarming en verlichting aan en het binnenklimaat is op je smartphone uit te lezen.'


Skilpod

Een huisje, dat is gebouwd volgens houtbouw principes uit de reguliere woningbouw en aansluit op de gangbare woningstandaard. Op het eerste gezicht is dat niks bijzonders? Maar als je beter kijkt, zie je meer. Skilpod is namelijk gemakkelijk verplaatsbaar door een bijzondere constructie van een stalen basisframe met kruislings gelaagd hout (Cross Laminated Timber). De combinatie van het metalen frame en de houtskeletbouw maken het bovendien mogelijk om rijk te variëren in de buitengevel afwerking en de plaatsing van ramen en deuren. Geen boring box, maar een architectonisch aantrekkelijke woning, die je kan plaatsen waar je maar wilt, zelfs hangend boven het water.  Skilpod is afgeleid van Skilpad, Zuid-Afrikaans voor schildpad. Een schildpad draagt z’n huis altijd mee. Hij heeft dus de vaardigheid (skil) om een verplaatsbare eenheid (pod) met zich mee te nemen.

Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.


www.bouwtotaal.nl/slim-ruimtegebruik-2
Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten