maandag 18 november 2019

Klein, kleiner, kleinst


Je wilt kleiner gaan wonen, maar waar ligt de grens? Vind je 40 m2 klein of zou 25 m2 ook nog wel kunnen of misschien nog kleiner? Voor KLEIN WONEN MAGAZINE vond ik een paar pareltjes.

Micro Compact Home (MCH) is een prachtig voorbeeld van piepklein wonen. Professor Richard Horden heeft een inspirerende leefruimte ontworpen van 7 m2 waarin je kan slapen, werken, eten en koken. De tiny house pionier laat zich inspireren door de Japanse theehuis architectuur en het gebruik van geavanceerde Europese en Japanse prefabricage methoden. Superklein en superslim gebouwd.
Paul Elkins bouwt nog kleiner. De uitvinder fietst graag en ver en gebruikt alleen maar dunne lichtgewicht materialen voor zijn fietshuisjes. Op een paar vierkante meter heeft hij alles, wat nodig is om onderweg te eten en slapen. 
Maar het kan nog kleiner. Het kleinste huisje dat ik ken, is het 1 m2 huis van Van Bo Le-Mentzel, interieur ontwerper in Berlijn. De ontwerper is een vrije denker. Zijn huisje staat niet alleen op wieltjes, zodat je letterlijk overal kan wonen, maar kan ook worden neergelegd om een slaapplaats te creëren.  
Hoe klein je kan gaan, ligt helemaal aan jezelf. Wat ben je gewend? Wat vind je acceptabel? Waar voel je je goed bij?


Lees het volledige artikel in KLEIN WONEN MAGAZINEMICRO COMPACT HOME

1 M2 HUIS

Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
Geen opmerkingen:

Een reactie posten