maandag 23 september 2019

Mantelzorg groeit in tuinen (5)

Carin Hoog Stoevenbeld heeft enkele jaren geleden met haar echtgenoot Ben het bedrijf Duo Wonen opgericht om te voorzien in de groeiende vraag naar mantelzorgwoningen en zorgkamers. Ben is de techneut. Hij ontwerpt en bouwt de mantelzorgwoningen, waarover ik al heb geschreven in m'n vorige blogpost MANTELZORG GROEIT IN TUINEN (4). Carin zorgt voor de klantencontacten en commercie. In deze vervolgblog leer je meer over hun aanleunkamers en domotica oplossingen.
AANLEUNKAMER 


Naast de mantelzorgwoning levert Duo Wonen ook aanleunkamers. Carin vertelt wat de voordelen zijn van de aanleunkamer. “Veel mensen kunnen langer zelfstandig thuis blijven wonen wanneer er aan het bestaande huis een aanbouw wordt gekoppeld in de vorm van een aanleunkamer. De kamer bestaat uit een slaapkamer en badkamer met inloopdouche. 

Mensen met een beperking, die moeite hebben met traplopen of boven een onveilige badkamer hebben, kunnen door het koppelen van een aanleunkamer aan de woning blijven genieten van hun eigen huis en tuin.”

DOMOTICA 

De ruimten in de mantelzorgwoning en aanleunkamer kunnen worden voorzien van Domotica technologie ter ondersteuning van de dagelijkse bezigheden. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan speciale nachtverlichting en bewegingssensoren onder het bed. Carin zegt: "Met deze bewegingssensoren wordt geregistreerd hoelang een persoon s'nachts uit het bed is gestapt, er volgt een alarm voor de mantelzorger in de buurt wanneer de ingestelde tijd wordt overschreden." 

Infraroodcamera’s in de slaapkamer, maar ook camera's die op afstand zijn te bedienen behoren ook tot de mogelijkheden. Carin: "Of een alarmering voor de mantelzorgontvangers, die persoonlijk wordt gedragen zodat ze, wanneer er iets gebeurd, op een alarmknop kunnen drukken, wat een veilig gevoel geeft." Het is ook mogelijk om veel te regelen met een afstandsbediening: "bijvoorbeeld het openen van deuren, aan en uitschakelen van de verlichting, openen en sluiten van de gordijnen, gebruik van de afzuigkap, de rolluiken en de verwarming.

Lees hier m'n eerdere blog posts over mantelzorg woningen LEVEN in Tuinen en mantelzorgwoningen

Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje bestellen:  SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.
Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
Geen opmerkingen:

Een reactie posten