donderdag 1 augustus 2019

Minitopia pakt doorrrrr!!!!


Je hebt vast gehoord van  MINITOPIA in Den Bosch. Misschien heb je dit innovatieve project, waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe woonvormen, zelfs wel bezocht. Ik ben onder de indruk van de geweldige woningen, die worden gebouwd.

Stro Paleis
Nadja bouwt samen met Waiworrie een huis van strobalen en leem, dat demontabel is. Nadja gaat er wonen met haar zoontje Ilja van drie. De gedreven strobalen bouwer vertelt graag hoe het huisje is gebouwd: "Ons huis heeft 3 units, iedere unit is een hexagon (zeshoek). De constructie is van Douglas. Het houten frame is opgevuld met op maat gemaakte stroblokken. De muren worden afgewerkt met drie lagen leem. Het dak heeft een flinke overstek om de lemen muren te beschermen. De rest van de materialen, zoals ramen en deuren zijn tweedehands of hergebruikt om het huisje zo duurzaam mogelijk te maken. Meer dan honderd mensen hebben me geholpen bij het bouwen." dat is nog eens een team prestatie!

Wij Verkassen
Paulien Doedee en Carlo Zandee ontwerpen en bouwen hun eigen huisje. Dit project heet 'wij verkassen'.  Paulien vertelt bevlogen over haar drijfveren: "Onze behoefte om naast een fijne binnenruimte, ook een fijne buitenruimte te creëren, wordt ingevuld door met een A-frame kas over een rails te rijden. Dit zorgt voor een flexibele woonomgeving, die aangepast kan worden door het A-frame te verplaatsen. Zo kunnen we spelen met de seizoenen en het licht. De binnenzijde van de A-frame kas wordt verticaal beplant  om ons huisje te omhullen met een groene deken. De geometrische en minimalistische vormgeving vormen een mooi contrast met de planten. De woning zelf is opgebouwd uit prefab segmenten en is zo ontworpen dat eventuele uitbreiding en ontmanteling mogelijk is."

Karin's Tinysteck
Karin Bleeker gaat wonen in Karin's Tinysteck, twee gestapelde rechthoekige ruimten, volledig uitgevoerd in houtskeletbouw. De trotse bewoonster legt uit hoe dan: "Mijn woning is samen met Tiny Developments in Utrecht ontworpen. Het is een modelwoning van het Tiny House concept dat verder wordt uitgewerkt. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Het meeste hout is geschroefd en het huis is met cellulose geïsoleerd. De 2 units kunnen worden ontkoppeld. In de onder unit bevinden zich de slaapkamers. In de bovenunit vind je badkamer, keuken en woonkamer. Karin glimt: " Door het grote raam kunnen we optimaal genieten van het uitzicht. Het is echt een prachtige woning voor een klein gezin.

EN DAT IS NOG LANG NIET ALLES

Op de site van minitopia vind je nog veel meer uitgewerkte voorbeelden van huisjes. Hieronder krijg je vast een indruk:
NIEUW E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Vers van de pers, m'n nieuwe boekje SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes. Misschien ook iets voor jou?

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

En bestel je eigen exemplaarGeen opmerkingen:

Een reactie posten