woensdag 6 februari 2019

Waterhuisjes
Het klimaat verandert, de zeespiegel rijst, het aantal en de intensiteit van extreme regenbuien neemt toe en in tijden van droogte komen we water tekort. Grote waterreservoirs in de buurt van steden lijken een questie van tijd.


wateroverlast Enschede 2010
We moeten natuurlijk alles doen om CO2 uitstoot tegen te gaan. Het getuigt immers van goed rentmeesterschap om de aarde in haar best mogelijke conditie over te dragen aan de volgende generaties. Maar we zien ook dagelijks de gevolgen van de klimaatverandering en daar moeten we misschien ook wel iets mee. Veranderende temperaturen, extreme regenval, stijging van de zeespiegel …….. een beetje vooruitdenken kan geen kwaad.
Extra waterberging in en om de stad ligt voor de hand en dat biedt ook kansen voor een nieuwe manier van wonen. Wonen op het water is al eeuwenoud, maar dankzij de klimaatverandering krijgt deze woonvorm een nieuwe dimensie. Onder andere vanwege de verwachte toename van hevige regenval moeten planologen bij de stedenbouw meer en meer rekening houden met waterberging.
Harnaschpolder

Zo'n waterberging kan bijvoorbeeld in de vorm van een meer worden aangelegd in een nieuwe woonwijk. En steeds meer steden ontdekken dat je ‘op’ die waterberging net zo goed huizen kunt bouwen. De zes ‘drijvende kavels’ in de Delftse wijk Harnaschpolder laten de voordelen zien in de praktijk. Hier zijn complete villa’s van meerdere verdiepingen op betonnen bakken gebouwd.

Le Koroc
Maar ook de duurzame drijvende wijk SCHOONSCHIP in Amsterdam belooft een mooi waterdorp te worden. Zelfs Tiny House dorpjes op pontons zijn in de toekomst mogelijk. En misschien krijgen we binnenkort wel het eerste amfibie Tiny House. Geschikt om mee te rijden en te varen. Le Koroc neemt een voorschot op de toekomst van vaarhuisjes.NIEUW E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Vers van de pers, m'n nieuwe boek SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.
Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar

BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
Geen opmerkingen:

Een reactie posten