dinsdag 22 januari 2019


Hexagon bouwt met 6-hoekige profielen

Met een gelijkmatige zeshoek kan je stevig stapelen. Bijen weten dat, maar ook Hexagon Holland ziet de voordelen en introduceert een massief houtbouwsysteem met zeshoekige basisprofielen.

“Wij gebruiken bij de bouw massieve profielen van gedroogd hout, die als ze eenmaal aan elkaar zijn gezet een massieve en stabiele constructie vormen die tegen elke invloed van buitenaf bestand is.” zegt Richard Beenen van Hexagon Holland. De huisjes worden gebouwd van organische materialen en gedroogd hout (spar, den, zilverspar). In de constructie vind je geen impregneermiddelen, lijm, schroeven of stalen verbindingen. De zeshoekige bouwelementen worden bijvoorbeeld onderling verbonden met houten pennen.

Van de zeshoekige houten profielen worden eerst bouwblokken gemaakt. Verschillende varianten zijn vervolgens mogelijk voor de systeemopbouw. De wanddikte van het HEXAGON-systeem kan bijvoorbeeld 23 cm (3-laags), 30 cm (4-laags) of 36,5 cm (5-laags) zijn.  Op de basis constructie van hout worden een damp remmende laag en een isolatielaag van cellulose aangebracht. Richard: “De gevelafwerking met luchtspouw kan een Hexagon uitstraling hebben, maar ook een ander, door de klant gekozen systeem zijn.”

In Nijensleek staat de Hexagon modelwoning. Richard: “Je kan hier ervaren hoe massief en degelijk de constructie is, in combinatie met een hoge warmte- en geluids isolatie. De modelwoning is 31 m2 groot en heeft infra rood vloerverwarming. Naast  een woon-eetkamer met open keuken biedt het Tiny House een badkamer met toilet, douche en wastafel. En een tweepersoons-slaapkamer.

Het huisje wordt compleet op een vrachtwagen geleverd en met een hijskraan op haar plaats gezet. “Er is enkel nog een aansluiting nodig voor: vuilwaterafvoer, elektriciteit en drinkwater”. Richard: “Omdat deze woning wordt gebruikt als voorbeeld woning hebben wij het HEXAGON bouwsysteem ook aan de binnenzijde zichtbaar gelaten. Maar wij kunnen desgewenst iedere wijze van afwerking leveren.”

Turn key, casco of als bouwpakket? 
Het compacte huisje kan ook als casco worden geleverd, zodat in eigen beheer de afbouw kan worden uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk om de woning als bouwpakket aan te leveren.

NIEUW E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Vers van de pers, m'n nieuwe boekje SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

En bestel je eigen exemplaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten