donderdag 21 februari 2019

PAIR EN TAIR ZIJN VAN ALLES

Henry Alles (1965) verzeilde na een studie Zoetwater Ecologie in de wereld van beeldende kunst en theater. Hij woont in Arnhem en Groningen en is zowel theatermaker en visual artist als initiatiefnemer en bouwer van Portable Artist In Residence (PAIR) en Tiny Artist In Residence (TAIR).


TAIR
Van 2005 tot 2015 was Henry artistiek leider en uitvoerend producent bij de PeerGrouP, een locatie theater gezelschap in Noord-Nederland. Thema’s van het platteland en samen-werking met bewoners vormen de rode draad in zijn werk. Aandacht voor het landschap en het lokale is ook zichtbaar in de door hem vanaf 2015 geïnitieerde kleine mobiele verblijfplaatsen voor kunstenaars onder de noemer PAIR en TAIR.

PAIR
Henry heeft PAIR gebouwd in 2009. Het is een verplaatsbaar bouwwerk, opgebouwd uit twee containers, een zeecontainer en een voormalige sanitair container. De onderste container is ingericht als comfortabele werkplaats van 13 m2 met houtkachel, kasten en technische voorziening voor stroom en water. Bovendien vind je er 4 accu’s, een omvormer van 2000 watt, houtenschuifdeuren achter de stalen container deuren, verplaatsbaar meubilair (4 kasten met bureau en opslag functie en bankjes), kleine opslag en een 600 liter schoonwatertank.

PAIR
De boven container is ingericht als comfortabele woonplek, met een balkon van 4,5 m2, openslaande deuren, een slaap/woonkamer van zo’n 9 m2 en keuken van 4 m2. Hier bevindt zich ook een nonolet spoelwaterloos toilet met buitenopvang voor grijs water (ca, 1 m2). Op het dak staan nog twee zonnepanelen en de vuilwatertank staat beneden.

BOEKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Ben je geïnspireerd door alle mogelijkheden van kleine gebouwtjes? Misschien is m'n nieuwe boekje dan ook wel iets voor jou: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten