donderdag 10 januari 2019

Europa wil een Tiny House

In Nederland groeit het aantal Tiny House fans als kool. Er zijn websites en facebook pagina's, trainingen en workshops en zelfs een bloeiende stichting, die Tiny House belangen behartigt. Maar hoe zit het met de rest van Europa? Een voorbeeld.

Ook in Zweden wordt de tiny house-movement populair.  Een aantal studenten bouwde bijvoorbeeld zelf een Tiny House onder begeleiding van een architect.

Elin Löfgren, voormalig bejaardenverzorgster, was deelnemer. Bouwervaring had ze niet, totdat ze ging meebouwen aan een Tiny House.  De Hazelnoot' is een woning van acht vierkante meter, met een benedenverdieping en een eerste verdieping. Er kunnen vier mensen in slapen. Elin: "De opleiding heeft me zelfvertrouwen gegeven: nu weet ik dat ik het kan."

De deelnemers vormden een gemengde groep. Maar allemaal wilden ze hun eigen mini-huisje bouwen, dat op een droomplek zetten en één zijn met de natuur. Er is veel ruimte in Zweden.

Robin Kammerland wilde leren hoe hij zo'n huisje voor zijn gezin bouwt. Hij werkt voor een energiebedrijf, houdt van zeilen en wil direct uit zijn huisje in een bootje kunnen stappen. Het huisje dat hij samen met zijn teamgenoten heeft gebouwd, heet 'De Golf'.


Wil je meer weten over dit Zweedse project, kijk dan hier:
ZWEEDSE STUDENTEN BOUWEN TINY HOUSES

Bron: NOS.Nl, Rolien Creton


NIEUW E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Vers van de pers, m'n nieuwe boekje SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

En bestel je eigen exemplaar


Robin Kammerland werkt voor een energiebedrijf en is met vaderschapsverlof. Hij wil de vaardigheden leren om een huisje voor zijn gezin te bouw

en. Met een apart hutje voor een sauna: een basisbehoefte in Zweden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten