woensdag 19 december 2018

Uniek interactief e-book met 20 kleine bouwsels 

Met SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 zet ik opnieuw 20 kleine, duurzame en innovatie gebouwtjes in de spotlights. Een vernieuwend e-book met extra interactie, boeiende uitvoeringsvideo's, mooie verhalen, veel illustraties en prachtig beeldmateriaal, schitterend vormgegeven door Ronald Wientjes. Voor slechts € 8,95 inclusief btw bestel je je eigen versie.

Laat je verleiden door deze SNEAK PREVIEW of ga gelijk naar de BESTELPAGINA. Als je eerst even wilt warm lezen, kijk dan hieronder hoe je kan wonen in een zelfbouw WikiHouse, een stulpje met een eigen stoeltjeslift en de Porta Palace van de woonpioniers.

WIKI HOUSE
We hebben allemaal de basisopleiding 'bouwen met lego' met succes afgerond. Slimme ontwerpers spelen in op deze vaardigheden: bouwen met bouwstenen, die je zelf kan produceren en zelf kan monteren tot je favoriete ruimte. Niet goed? Los maken, verplaatsen en opnieuw vastzetten!

Wiki, het Hawaïaanse woord voor snel, heeft betrekking op de samenwerking binnen de WikiHouse community. Na een veel bekeken TED-talk van oprichter Alastair Parvin groeit het concept wereldwijd, ook in Nederland. De jonge gepassioneerde architect wil een zelfbouwhuis voor iedereen. Architectuur als product voor 100% van de bevolking, in plaats van voor de rijkste 1%. Iedereen moet een WikiHouse kunnen ontwerpen, downloaden, printen met CNC-freesmachines, en het vervolgens zelf in elkaar kunnen zetten. De ontwerpen voor een WikiHouse worden inmiddels wereldwijd gedeeld. Je ontwerpt, produceert en bouwt alles eigenhandig. Winst voor de gebruiker, winst voor de producent en winst voor de aannemer. Dat ben je immers allemaal zelf. Ontdek meer in het VOLLEDIGE ARTIKEL OVER WIKI HOUSE

MIKE BASICH
Als professioneel snowboarder verdiende Mike Basich $ 175.000 per jaar, hij woonde in een huis van bijna 400 m2 en reisde de wereld rond voor internationale toernooien. Na beëindiging van z’n sportloopbaan koos Mike ervoor te vertrekken uit de hectiek, die hij zo gewend was. Hij bouwde een hutje op z’n eigen heuvel in het Sierra Nevada gebergte in de buurt van Truckee, Californië. Geen elektriciteit of indoor sanitair, wel meer dan 16 km2 skipistes.

Vijf jaar lang is hij bezig geweest met het bouwen van zijn huis met de vijfhoekige plattegrond. De bouwrotsen heeft hij bij elkaar gezocht op z’n berg en zelf gemetseld. Ook douglas spar en dennenhout om de constructie af te bouwen waren voldoende voor handen op z’n eigen landgoed. En zo ontstond een paleisje van 25 m2 met een prachtig glas in lood raam boven z’n bed. Meer inspiratie vind je in het VOLLEDIGE ARTIKEL OVER MIKE BASICH

PORTA PALACE
Jelte Glas gooit het roer om, ‘Ik besefte dat zo’n 40% van een inkomen naar de huur of hypotheek van een huis gaat. Ik dacht, als ik die 40% kosten kan schrappen, hoef ik minder te werken en krijg ik er dus vrije tijd voor terug.’ De deeleconomie groeit, maar hapert nog als het om wonen gaat. Geïnspireerd door zijn ervaringen in Buurland Utrecht en met een studie Bouwkunde achter de rug, werd Jelte op een idee gebracht. Van deeltijd wonen wil hij naar mobiel wonen gaan, iets wat mensen de kans geeft om vrijer en goedkoper te wonen. 

‘Ik ben niet het type dat alleen in een hutje op de hei gaat wonen” legt Jelte uit, “Ik wil met anderen leven, in een stad het liefst, maar met mijn woonwensen – een huis met een tuin – is de huur of hypotheek al snel erg hoog in Nederland. Daarom heb ik zelf een huis gebouwd, een van de eerste ‘Tiny Houses’ in Nederland. Dat kostte me zo’n 31.000 euro. Ik had gelukkig hulp van Daniël Venneman,de architect, en Arthur van der Lee, mede woonpionier, anders was het nog duurder geweest.’ Lees Jelte's verhaal in het VOLLEDIGE ARTIKEL OVER PORTA PALACE

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Samen met Nederlandse Handels Uitgaven gaf ik een boekje uit met m'n eerste 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.

Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEWMarjolein Jonker, grande dame van de Tiny House Movement is alvast enthousiast: Marjolein Jonkers reactie op het boekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten