maandag 10 december 2018

Uniek interactief e-book met 20 kleine bouwsels 

Met SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 zet ik 20 kleine, duurzame en innovatie gebouwtjes in de spotlights. Een vernieuwend e-book met extra interactie, boeiende uitvoeringsvideo's, mooie verhalen, veel illustraties en prachtig beeldmateriaal, schitterend vormgegeven door Ronald Wientjes. Voor slechts € 8,95 inclusief btw bestel je je eigen versie.

Laat je verleiden door deze SNEAK PREVIEW of ga gelijk naar de BESTELPAGINA. Als je eerst even wilt warm lezen, kijk dan hieronder hoe je kan wonen in een draaiend kunstenaars hutje of een boomhut van tentdoek.

OBSERVATORIES
Observatory is de winnaar van de SPUD wedstrijd (Space Placemaking and Urban Design). De opgave was helder: ontwerp een kunstenaarsverblijf voor het open landschap in Zuid-west Engeland. De oplossing verrassend: twee draaiende hutjes, observatories, op unieke locaties. Charlotte Ridder en haar vrienden wonnen samen met kunstenaar Edward Crumpton de ontwerpwedstrijd en zagen hoe hun idee werkelijkheid werd. 


De hutjes zijn gebouwd in een periode van totaal 11 weken en zijn eenvoudig te vervoeren en verplaatsen. Het project is op tournée geweest Van Winchester Science Center naar Lymington Salt Marshes en via the South Dorset Ridgeway naar de rivier Tamar. Op iedere locatie wisselden 3 kunstenaars elkaar om de 2 maanden af, zodat veel verschillende artiesten hun draai konden vinden op verschillende locaties. Bekijk voor meer info het ARTIKEL OBSERVATORIES of bestel het E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2


TREE TENTS
De boomhut zit in de lift. Waar je een paar jaar geleden nog een boomhut timmerde met wat bouwafval en een paar roestige spijkers, worden vandaag prachtige houten bouwpakketten door volleerde vaklieden in je boom gehangen. Nog een stapje verder en je hebt je eigen boomtent. Opgehangen aan sterke lijnen biedt een boomtent een fantastische leefplek tussen de bomen. Wol isolatie en kacheltje aan boord, dus overwinteren is geen probleem. Laat je inspireren door het nieuwe wonen in bomen.

Een Engelse vriendenclub, aangevoerd door Jason Thawley van Luminair, bundelde haar krachten gedurende drie jaar met als missie: bouw een duurzame schuilplaats met een demontabele constructie, die eenvoudig is op te bouwen, te demonteren en te verplaatsen. De vrienden hebben ieder hun eigen specifieke talent en ervaring en konden hiermee een bijdrage leveren aan het ontwikkelproces. Eén van de vrienden is expert in de ballon- en luchtvaartengineering, een ander teamlid weet alles van fijn mechanica, weer en ander komt uit de autotechniek. Het team wordt gecompleteerd door een specialist op het gebied van duurzame houtbehandeling, zoals als het, met stoom, buigen van hout. Meer informatie is te vinden in het ARTIKEL TREE TENTS of bestel het E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

BOEKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 1

Samen met Nederlandse Handels Uitgaven gaf ik al eerder een boekje uit met 20 voorbeelden van SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.

Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEWMarjolein Jonker, ambassadeur van de Tiny House Movement is enthousiast: Marjolein Jonkers reactie op het boekje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten