woensdag 26 juli 2017

Vakantie in een achtertuin (2)


LEVEN in Tuinen-pioniers zoeken de grens op. Je kan bijvoorbeeld een caravan, woonwagen of camper in je achtertuin neerzetten. Gewoon als extra slaapplek of om je vrienden uit te nodigen voor een biertje in het bos. Huisjes op wielen hebben natuurlijk het grote voordeel, dat je ze mee kan nemen op vakantie, met je auto, fiets, motor of ..... ezel. Geniet van deze tweede serie achtertuin kampeerders.


HUP NONONONO, .........VOORUIT MET DE VOETJES


"Pipo, ....... koeien", Op z'n vaste plek bij het circus of op avontuur met nononono en mammaloe. Altijd heeft Pipo z'n huis bij de hand én toch het gevoel een andere plek kan zoeken, als hij daar zin in krijgt. Ruim en sprookjesachtig zijn ze, die traditionele romantische WOONWAGENS


DAKTERRAS CAMPER

Heb je liever mechanische- dan dierlijke paardenkracht, dan kan je een camper kiezen. Ik vond er een paar, die extra creatief zijn. Deze camper met dakterras is natuurlijk fantastisch. Je gebruikt nauwelijks grondoppervlak en hebt een geweldig uitzicht, genietend van de buitenlucht. Zie je jezelf al staan bij de Tour de France?



PANORAMA CAMPER


Huis of camper? De eigenaar had een hele creatieve bui. Met een panoramalounge boven de bestuurderscabine heb je altijd het beste en meest comfortabele uitzicht over de omgeving. In het bos of als overdekte tribune bij een festival of sportwedstrijd. Laat je fantasie de vrije loop om de mogelijkheden van deze panorama camper te ontdekken.
TINY HOUSE ON WHEELS

TINY HOUSE is een begrip in Amerika, maar ook sterk in opkomst in Nederland. Kleine huisjes op wielen met vaak een hellend dak en super efficiënt ingericht. Een reactie op de gigantische woonhuizen, die amerikanen traditioneel bewonen van gemiddeld 200 m2 vloeroppervlak (het dubbele van wat wij gewend zijn). Om te verplaatsen heb je wel een flinke auto nodig. 


Heb je zelf leuke voorbeelden van rijdende tuinhuisjes, reageer dan graag via de reactiemogelijkheid onderaan deze blog of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 


SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 40 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.



De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten