donderdag 6 juli 2017

Tiny Houses sinds 1925 .....

In een doos met 'niet weggooien' vond ik prachtige foto's uit het begin van de vorige eeuw. Geïnspireerd ging ik zoeken naar meer foto's van kleine huisjes uit het zwart/wit tijdperk en was aangenaam verrast. Geniet mee met onze romantische en creatieve voorouders!


Een voorloper van de Tiny Houses in Beamsville, 1925. De zijkant wordt uitgeklapt om een extra slaapplaats te creëren. De foto komt uit de archieven van Bruce Murdoch. Op de kentekenplaat staat Ohio en op het plaatje op de 'voorgevel 'Suits Us'.





Een vergelijkbaar antiek huisje op wielen uit 1926, een Camper avant la lettre, maar dan anders. Zoek de verschillen









Motorhome van Charles Miller (1929). Een voorloper van de Tiny House movement. Geen dure hypotheek en vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zelfs aan een smal strookje grasveld is gedacht aan beide zijden. Het enige dat mist is een brievenbus en een groot hek.



Das Haus, een bolwoning van Juni Ludowici Rundhaus uit 1959





Icehouse uit de verenigde staten. Zo aan de auto te zien een jaren '60 ontwerp. Als iemand het type en bouwjaar van de auto weet, houd ik me aanbevolen! 








SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.

De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

1 opmerking:

  1. Een huis op wielen, dit is mijn droom! Ik heb dit idee vanaf mijn kindertijd bekeken en over deze aanpassing nagedacht. En het belangrijkste is dat dit idee al lang bestaat! En het begint al in de jaren twintig. Onlangs moest ik een kroonluchter op de motorkap installeren, dat zou nacht op het platteland zijn, het zou goed zijn om de weg te verlichten. Ik heb het hier besteld https://www.onderdelenstore24.nl/ dit is een uitstekende service voor het bestellen en bezorgen van onderdelen. Er is alles en zelfs meer

    BeantwoordenVerwijderen