donderdag 26 januari 2017

Bouwers tiny houses in nederland (2)


Met dank aan NUDGE vind je in deze vervolgblog een uitgebreide inventarisatie van tiny houses en andere kleine huisjes, die worden geleverd in Nederland. In dit tweede overzicht vind je meer modulaire en prefabvoorbeelden. Van prototypes tot in gebruik zijnde huisjes en zelfs bewezen concepten, die al meerdere jaren succesvol zijn. Vast niet volledig, ......... Heb je meer informatie? Reageer dan graag!

Qabin
Qabin
De pre-fab Qabin koop je compleet vanaf €75.000. Je kunt in Overijssel proefslapen in het prototype, de 

Hemelzicht. 
De Cubicco biedt betaalbare woonruimte voor 1- en 2-persoonshuishoudens.

LandscapeLodge 

Met de energieneutrale LandscapeLodge heb je een 360 graden panoramisch uitzicht. Hij kan ook op het water worden geplaatst.Solar Cabin
Solar Cabin
De demontabele en modulaire SolarCabin is bruikbaar als tijdelijke én permanente woning. Gebouwd van hout, met een energie producerend zonnedak. Dit ontwerp was te zien op Dutch Design Week 2016


Vivax
Vivax bouwt energieneutrale cradle-to-cradle huizen die makkelijk te verplaatsen zijn. Met een drie meter hoog plafond en veel daglicht door een glazen pui. Je kunt zelf in een regionale werkplaats meebouwen aan je eigen woning, zo krijg je een uniek werk- en leertraject.

Lite Home
Met de Lite Home heb je een complete woning van 65m2 voor een prijs rond de € 100.000. Met maatwerk ontwerp, projectbegeleiding en uitvoering door architect en Lite Home zelf.

PopUp House
Popup House
Het Franse energieneutrale PopUp House kun je helemaal uit elkaar halen en hergebruiken. Het is gebouwd van isolatieblokken, je bouwt het in maximaal twee weken. Dan heb je 130 m2 energiezuinig woonoppervlak voor zo'n €38.000. 

Waterlandhuisje

In Eindhoven staat het Waterland huisje, dat je ook kunt huren om zelf eens in een tiny house te slapen. Waterland huisje heeft de vorm van de Amerikaanse Tiny Houses, 


Nieuwe Erven
De Nieuwe Erven presenteerden een prototype op de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven. Voor € 60.000 leveren ze een huis van 6x6x6 m.

CLiv


CLiv

CLiv-connected living is een snel en flexibel inzetbare woonunit. De unit won een prijsvraag voor flexibele huisvesting van het COA en was te zien op de Dutch Design Week.


The Box


The Box System biedt een modulair en flexibel systeem, dat schakelbaar en herbruikbaar is.FreeDôme
De modulaire Freedôme is energieneutraal en cradle to cradle. Afmetingen en aantal verdiepingen worden bepaald door jouw woonwensen. 

U-space
U-Space

Met de modulaire U-Space creëer je snel extra ruimte bij je huis. Gemaakt van duurzame materialen, met een sedum-vegetatiedak, zonnepanelen en compleet zelfvoorzienend qua energie.
MillHome
Millhome biedt verschillende modellen, modulair gebouwd met sandwichpanelen.


Walking Concrete
Walking Concrete is een verplaatsbaar betonnen huis uit Estland, ook te zien op de BouwExpo in Almere.

Spijkerman Bouwsystemen
Het modulaire bouwsysteem van Spijkerman Bouwsystemen levert plug & play. De woningen zijn flexibel en demontabel.

THINK SMALL
De Think Small Handyman heeft een fraaie vide. Hij wordt in de fabriek gebouwd en kant-en-klaar geplaatst. Te koop vanaf € 62000 ex btw.


bron: Nudge.nl


SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.


De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten