donderdag 12 januari 2017

Bouwers tiny houses in nederland (1)


Met dank aan NUDGE vind je in deze blogpost een uitgebreide inventarisatie van tiny houses en andere kleine huisjes, die worden geleverd in Nederland. Het is de eerste post in een serie van drie. In dit eerste overzicht vind je veel modulaire en prefabvoorbeelden. Van prototypes tot in gebruik zijnde huisjes en zelfs bewezen concepten, die al meerdere jaren succesvol zijn. Vast niet volledig, ......... Heb je meer informatie? Reageer dan graag!

SUSTAINER HOME
Sustainer Home

De modulaire Sustainer Home voldoet aan het Bouwbesluit en kan dus op een reguliere bouwkavel geplaatst worden. Ook kan er gewoon een hypotheek voor worden aangevraagd. Hij is energieneutraal en kan ook off-grid worden geleverd. Op basis van houtskeletbouw. De modules zijn 2 bij 3 meter en kunnen naar wens worden geschakeld.

Finch Buildings

De modulaire Finch Buildings zijn gebaseerd op één stapelbare, massief houten module van 29 m2. Zonder hulpconstructies kunnen ze vijf lagen hoog worden gestapeld en onderling geschakeld. Ze waren te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven en zijn te koop voor zo'n € 40.000.

WIKKELHUIS
Wikkelhuis

Het Wikkelhuis is gemaakt van 24 lagen verlijmd golfkarton. Stevig, isolerend en zeer duurzaam. Je koopt er eentje vanaf € 25.000 voor 3 segmenten van 5 m2. Voor een compleet huis betaal je zo'n € 75.000. Keertje proberen? Je kunt hem huren op kampeerterrein De Lievelinge in Vuren.

De modulaire en duurzame Loftel wordt geleverd in een container. Je zet het huis in 2-3 dagen zelf in elkaar, alsof het een IKEA-meubel is. Via een online webshop te koop, een 2-3 kamer Loftel koop je vanaf € 29.000.

Heijmans ONE

De Heijmans ONE is speciaal bestemd voor leegstaande plekken in de stad. Ze zijn te koop vanaf € 64.500. Je huurt er eentje vanaf € 700,- per maand.


M HOME
mHome

De mobiele en multi-inzetbare mHome woningen zijn biobased en circulair.

FabSpace

Het FabSpace bouwsysteem bestaat uit 4 standaarduitvoeringen. Gebouwd van supersterke lichte sandwich-panelen en zeer snel te bouwen.

GreenBuildings4All

GB4All biedt modulaire woningen, die aanpasbaar zijn én blijven aan jouw levensloop. Ze wekken eigen energie op en zijn volledig te recyclen. Daarnaast filteren ze fijnstof en pollen uit de lucht. Te koop vanaf € 65.000, vanaf 36 m². Er zijn er al verschillende gerealiseerd, her en der in Nederland.

TREK-I
TREK-IN

De Trek-in is een duurzaam vakantiehuisje. Volledig gebouwd met gerecyclede materialen en aangevoerd in twee delen op een dieplader.

NEZZT

NEZZT bouwt vanuit een multifunctionele basis met een vast vierkant formaat van 30m2. Een van de winnaars van de BouwExpo in Almere.


bron: nudge.nl

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.


De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW
Geen opmerkingen:

Een reactie posten