vrijdag 10 februari 2017

Bouwers tiny houses in nederland (3)

Met dank aan NUDGE vind je in deze 3de vervolgblog een uitgebreide inventarisatie van tiny houses en andere kleine huisjes, die worden geleverd in Nederland. In dit derde overzicht vind je de one-off ontwerpen, zeecontainers, mantelzorg units en kantoor units. Van prototypes tot in gebruik zijnde huisjes en zelfs bewezen concepten, die al meerdere jaren succesvol zijn. Vast niet volledig, ......... Heb je meer informatie? Reageer dan graag!

Walden studio

ONE-OFF ONTWERPEN

Woonpioniers
Woonpioniers onderzoekt in haar ontwerpen bouwtechnische mogelijkheden voor particuliere zelfbouwers van kleine huisjes Porta Palace is volledig met bio-based materialen gemaakt, een architectonisch hoogstandje.

Walden Studio
WALDEN STUDIO specialiseert zich in kleine gebouwtjes en ontwierp het prachtige Tiny House on wheels, waarin Tiny House pionier Marjolein Jonker woont. Een prachtig huisje met een architectonische knik in het dak.
Woonpioniers
Hermit Houses
De houten Hermit Houses hebben een karakteristiek harmonica-vormig ontwerp. Met een gratis ontwerp-app bepaal je zelf de vorm en afmetingen en kan je bouwtekeningen downloaden om zelf te bouwen.

La Maison
LA MAISON bouwt en ontwerpt Tiny Houses on wheels. Met z'n gezin gaat Gijsbert Schutten binnenkort verhuizen naar z'n zelfgebouwde Tiny House met Mill panelen. Z'n specialistische kennis van installaties geeft de huisjes extra kwaliteit op het gebied van off-grid wonen.
Barli
Barli realiseert maatwerk prefab houtskeletbouw woningen volgens het plug & play principe. 

Kernhout
Kernhout bouwt een Tiny House op wielen vanuit haar expertise in de meubelmakerij.


MANTELZORG UNITS


PasAan
PasAan
PASAAN is marktleider in Nederland op het gebied van mantelzorgwoningen en voortrekker van regelwijzigingen, zoals vergunningvrij bouwen.

Zorgaanbouw
De Zorgaanbouw is precies wat het zegt: een extra slaapkamer met sanitair, met een sluis verbonden met je huis. In een dag geplaatst.

Symo-Bouw
Symo-Bouw is gespecialiseerd in mantelzorgwoningen. Er zijn 4 vrijstaande basismodellen en 2 basismodellen die zijn geschakeld aan een bestaande woning. De basismodellen kun je op maat maken met diverse opties, bv voor medische aanpassingen, inrichting en afwerking.

Hubbel
KANTOOR UNITS

Hubbels 
Met Hubbels creëer je een werkplek waar je maar wilt! Modulair en Cradle to Cradle. Binnen- en buitenafwerking zijn simpel te wijzigen, ook tijdens gebruik, door de modulaire aanpak.

Uniquepod
De Uniquepod kun je gebruiken als extra logeerkamer, hobby- of kantoorruimte. Kant en klaar, plug & play!

Office-pod
De luxe office pod levert een verplaatsbaar kantoortje, zowel voor binnen als buiten gebruik.

Garden-pod
Het draaibare bolletje van Garden pod staat altijd in de goede richting als je zon, ventilatie en mooi uitzicht wilt  (instapmodel ca 8000,-- engelse pond).


ZEECONTAINERS

Dutch Impressive Green
De Dutch Impressive Green is een geïsoleerde 20ft (6 meter) zeecontainer. Te koop vanaf € 8.500.

Stayflex
Stayflex 4 persoons woonunits zijn gemaakt van stapelbare 40ft zeecontainers. Ze zijn overal te plaatsen en worden gemeubileerd geleverd, dus onmiddellijk gereed voor bewoning.


SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.


De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW
Geen opmerkingen:

Een reactie posten