maandag 6 juni 2016

Bijzondere Hotels in beweging (4)

Met een massief betonnen bouwblok aan een te krap stukje overbevolkt strand ga je het niet meer redden in de hotelwereld. Kleine themahotelletjes doen het des te beter. Een paar kamers of hutjes, vriendelijke en persoonlijke eigenaren, in harmonie met de natuur, zelf je groente en fruit oogsten en vooral geen onnodige luxe. 

Wat te denken van een Bijenhotel? Bijen beleven zware tijden en dat komt vooral ons. Niet alleen wordt de kwaliteit en de kleur van de honing aangetast door verontreiniging. Maar ook pesticiden zorgen voor kaalslag onder de bijenvolken. De franse architectuurstudio Atelier D laat een tegengeluid horen en bouwde een grote honingraat, die ook geschikt is voor mensen. Bijen en mensen vinden elkaar in dit kleine BIJENHOTEL, Wil je zelf een eenvoudig bij gebouwtje maken, kijk dan eens naar dit ZELFBOUWBIJHOTEL.
B and Bee hotel is een Belgisch hotelconcept, bedoeld om bij festivals te overnachten. Archilles Design, One Small Step, Compaan en Labeur tekenden voor dit bijzondere idee. De ruimte is zeshoekig en kan eenvoudig worden gestapeld. Iedere ruimte is opgebouwd uit een metalen frame met aftimmering. En aan beide kanten af te sluiten met waterdicht doek.

Binnen heb je je eigen opbergruimte, een locker, licht en zelfs stroom. Het tweepersoonsbed kan worden omgebouwd naar een lounge seat. En zo kan je zelfs vanuit je hotel naar de concerten kijken en luisteren gedurende de dag.MEER VOORBEELDEN


Eerder schreef ik een artikel in BOUWTOTAAL MAGAZINE over Tronc Creux, een gastenverblijf voor 8 personen in een omgevallen boomstam in Frankrijk. Dit TENTHOTEL IN ZUID-KOREA is ook een aanrader, of wat te denken van dit ASTRONOMISCHE HOTEL in Chili, inclusief open dak om naar de sterren te kijken. Heb je zelf leuke voorbeelden?, Ik hoor het graag.

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder ik me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.


De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten