maandag 15 februari 2016

Interieurartiesten (1)

Kleine huisjes dagen zichzelf voortdurend uit. 'Hoe kan ik toch op een paar vierkante meter alle voorwaarden bieden voor een comfortabel leven?' De oplossing blijkt simpel: Functies combineren, meubels in- en uitklappen en ....slim puzzelen, laat je verbazen door talentvolle interieurartiesten.


Urban Capital, uit Canada, heeft samen met de Italiaanse ontwerper Luca Nichetto een prachtige multifunctionele Cabine ontworpen. CUBITAT verandert iedere kale ruimte in een volledig functionerend appartement met keuken, slaapkamer, zitkamer, badkamer, en opslagruimte. Uitschuiven, opklappen, wegdraaien, omkeren, ..... alles is verborgen in deze toverkubus, die slechts 3 x 3 x 3 meter meet.

Met de uitstraling van een Rubik kubus, biedt Cubitat aan iedere kant een aparte functie. Een kant is  volledig ingericht als keuken met aanrecht, oven, vaatwasser en koelkast. Om de hoek vind je de ontspanningswand met flatscreen-tv, boekenplanken en een verborgen twee persoonsbed, dat je kan uitschuiven. De derde wand is voorzien van veel opbergruimte en de laatste wand verschaft je de toegang naar de bad- en waskamer, die is verborgen in de kubus.

De prefab module zou een innovatieve oplossing kunnen zijn voor de inrichting van appartementen of vakantiehuisjes met één meubelstuk. Uiteraard moet je wel rekening houden met de gebruiksruimte en loopruimte, die je nodig hebt om Cubitat heen. Op verzoek kunnen de functionaliteiten en indeling worden aangepast aan de indeling van de ruimte.

In Hong Kong gaat architect Chang nog een stap verder. Op 35 m2 ontwierp hij 24 verschillende gebruiksmogelijkheden door het verschuiven van wandelementen. De elementen hangen aan plafondrails en kan je eenvoudig verplaatsen. Van keuken naar bibliotheek, naar wasruimte, zitkamer, natte ruimte, en dat dus 24 keer. Als je wilt zien hoe Chang dat voor elkaar krijgt, ....... dit is het GEHEIM VAN 24 KAMERS OP 35 M2

MEER VOORBEELDEN

Ben je enthousiast geworden over de oplossingen van deze interieurartiesten? Een serie superdeluxe klapmeubels vind je bij deze FRANSE DESIGNMEUBELEN. Maar je kan natuurlijk ook eenvoudig beginnen met een INKLAPBANK , of is het een tafel?

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder ik me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.


De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten