vrijdag 26 juni 2015

kleine dorpjes, kleine huisjes (1)

'Karenville' is het eerste dorpje met uitsluitend tiny houses. Een kerkje, glazen huis, winkeltje, café, schuur, silo en veel kleine huisjes vormen een bijzondere bijna sprookjesachtige omgeving. Je gebruikt hier niets meer dan je nodig hebt en alles is gemaakt van afvalhout. Laat je inspireren, een keertje logeren bij Karen kan natuurlijk ook.


KARENVILLE is het resultaat van passie en liefde voor klein en simpel leven. Karen startte met een eigen huisje en bouwde verder en verder totdat ze een heel dorpje had gebouwd. "Ik woon full-time in een huisje van 27 m2, dat ik samen met m'n broer zo'n 20 jaar geleden heb gebouwd. De andere gebouwtjes variëren in grootte van 1,2 x 2,4 meter tot 2,4 x 3,6 meter. Ieder gebouwtje is functioneel en wordt op een of andere manier regelmatig gebruikt. 
De meeste ruimten hebben elektriciteit, die ik zelf opwek met een generator." vertelt Karen trots. "En in drie huisjes is er zelfs een gootsteen, hoewel er geen stromend water voorhanden is. Voor de verwarming en om te koken kan je gebruik maken van antieke kachels. Elk huisje heeft zo z'n eigen charme. Ik heb alles gebouwd met hout van onze oude familie schuur, gezaagd door m'n vader. Daarnaast heb ik voor de inrichting en afwerking ook veel afval gebruikt van renovatieprojectjes in de familie." 
Ontroerd gaat Karen verder: "Als ik door Karinville loop, komen veel herinneringen boven. De keuken van m'n moeder, de eetkamerramen en woonkamerramen van m'n dochter, de spoelbak van m'n broer, het autoraam van m'n andere broer en het beste hout van de andere kant van de Karenvilleheuvel." Maar Karen leeft niet in het verleden, ze vertelt ons hoe de passie voor een simpel leven is gegroeid, "10 jaar geleden kwam Robert langs in m'n hutje, hij is nooit meer weggegaan. Na een jaartje kwamen we erachter dat we toch iets meer ruimte nodig hadden met z'n twee. Een kamertje extra was eigenlijk wel genoeg, maar dan als eigen gebouwtje. 

En later kwam daar een kamertje bij voor gasten, dus nog een klein gebouwtje. Robert helpt me wel eens maar laat me meestal zelf aanmodderen. Nu ik zie dat steeds meer mensen enthousiast worden voor tiny houses en een simpel leven, voelt dat wel als een steun. Ik ben niet de enige die een passie heeft voor eenvoudig en minimalistisch leven." Ben je geïnspireerd geraakt en wil je een keer bij Karen en Robert logeren? Dat kan, je kan ze vinden op AIRBNB

MEER VOORBEELDEN


In Portland (USA) is vorig jaar het eerste TINY HOUSE HOTEL geopend. Door de verzameling van verschillende tiny houses ademt het hotel de sfeer uit van een klein dorpje. Wil je eens ervaren hoe een tiny house voelt, dan is dit een mooie stek om je eerste ervaring op te doen. Heb je zelf leuke voorbeelden van kleine huisjes in kleine dorpjes? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten