woensdag 10 juni 2015

Hubbel legoot het dak op

Hubbel van Piet van der Werf en Floris van de Kleij legoot Nederland naar een nieuwe dimensie. Waren er al Hubbel tuinkantoortjes, nu zijn er ook kleine vergaderruimtes op unieke plekken en is er een ontspanningsruimtes voor Qbuzz-chauffeurs in Utrecht. "Wat doe jij vanmiddag?", "Ik ben aan het hubbelen op het dak ..........."

Het bijzondere Hubbel-penthouse in Amsterdam is een unieke werk- en vergaderruimte, geschikt voor 6 personen met een bijzonder uitzicht over de Zuidas. De Hubbel staat als penthouse op het zogenaamde polderdak van OLD SCHOOL AMSTERDAM, waar sedum en groenten worden gekweekt voor het eronder gelegen restaurant. Het is de ideale plek om ruim te denken, dus zeer geschikt voor training-en brainstormsessies of juist om in klein comité rustig te werken.
De vergaderruimte kan ook in combinatie worden gebruikt met alle andere voorzieningen zoals old school Podium en old school restaurant. Wifi, infraroodverwarming, toilet, Nespresso en thee zijn aanwezig. Andere wensen zoals lunch, drankjes, diner en dergelijke zijn op aanvraag mogelijk. Huren kan per dagdeel. Of neem een abonnement per kwartaal. Gewoon eens proberen: 'Lekker hubbelen op je dak!'
HUBBEL is een uniek bouwsysteem geschikt om vergunningsvrij in een tuin te plaatsen of in de openbare ruimte. Het gebouwtje is bedoeld als extra ruimte om in te werken, te verblijven, maar ook voor zorg op maat. De kleinste Hubbel is 10 m2 met een plafondhoogte van 2,75 m. Maar elke gewenst afmeting kan worden gerealiseerd. Een Hubbel van bijvoorbeeld 26 m2 of 90 m2 - met een toilet en een douche voor mindervaliden - is ook mogelijk. Alle onderdelen wegen minder dan 50 kilo en zijn onderhoudsvrij, waardoor ze langer dan 40 jaar mee gaan in een circulaire economie.
Het bouwsysteem van de Hubbel maakt verschillende verschijningsvormen mogelijk. Ze kunnen in uiterlijk compleet verschillen, terwijl ze in de basis hetzelfde zijn. Bijna identieke sandwichpanelen gemaakt van zwart aluminium, isolatiemateriaal en wit staal worden als vloer, dak en wandpanelen in een modulair frame geplaatst. Aan de buitenzijde èn aan de binnenzijde van deze thermische schil kan het uiterlijk worden aangepast.

Door het toepassen van esthetische gevelpanelen van bijvoorbeeld hout, planten, doek of zink kan een Hubbel zich eenvoudig voegen naar de omgeving en de wensen van de eigenaar of gebruiker. De flexibiliteit van het ontwerp in zowel functionaliteit als in uiterlijke vorm geeft een ruime mogelijkheid tot een persoonlijke invulling.


MEER VOORBEELDEN

Heb je zelf voorbeelden van modulaire concepten voor kleinschalig bouwen? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN . Dan neem ik ze op in m'n volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten