zondag 19 april 2015

In slapen of slopen?


Hergebruik van bouw- en sloopafval is hot. De oude balken schaven we tot nieuwe gevelafwerking, de stenen bikken we af en metselen we in een nieuw muurtje. Maar wat doe je met oude plastic watertanks of grote vloeistofcontainers? Kunnen we daar ook in leven?


Taku Tanku
Takahiro Fukuda heeft in samenwerking met stereotank uit New York de Taku-Tanku ontwikkeld als inzending voor een 'kleine huisjes-prijsvraag' in Saitima, Japan. Het resultaat van de samenwerking is een reizende leeftank van twee geïsoleerde 3000 liter water tanks en andere prefab materialen. De rijdende tank kan worden getrokken door een persoon, een fiets, een auto of een boot. Je kan in de tank leven met 2 tot 3 personen tegelijkertijd.
Taku Tanku
Heb je een mooie plek gevonden om te overnachten, dan leg je de bagage simpel in een compartiment tussen de wielen. Daarna kan je ontspannen, op de cypres houten vloeren, staren naar het landschap door de cirkelvormige uitsparingen, of genieten van frisse lucht en daglicht door het openen van het luik en de ramen. In de avond zorgen een ventilator en LED- verlichting, die beide werken op zonne-energie, voor een comfortabele relax- en slaapruimte. TAKU-TANKU laat zien dat je met een trailer, twee watertanks en een beetje inventiviteit een prima comfortabel verblijf kan bouwen. Een relax-, slaap- en denktank. 

De Griekse architect ARISTIDE ANTONAS gaat nog een stapje verder. Hij verbouwt een complete aanhanger met vloeistofcontainer tot leefruimte met bed, bad en breakfast. 
In navolging van de zeecontainer als mobiele woonruimte mogen we ons nu ook gaan verheugen op onze eigen verrijdbare wooncilinder. Op een vaste plek of aankoppelen en on the road, het kan allemaal. Bekijk ook eens de KRAAN KAMERS van Aristide Antonas. Een bijzonder concept van vliegende kamers, die je onbeperkt uitzicht geven.

MEER VOORBEELDEN


foto: Elmer van Wees
Als ik vertel over m'n liefde voor kleine huisjes, krijg ik soms mooie voorbeelden kado. ELMER VAN WEES moest gelijk denken aan z'n vakantie in Ierland,, waar hij in bijzondere cabines had overnacht. Geen tent of gebouwtje, maar de oude laadruimte van een bestelwagen. Het toppunt van hergebruik. 


foto: Elmer van Wees


Heb je zelf leuke voorbeelden van kleine huisjes in een tank, container of laadruimte? Reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten