maandag 5 januari 2015

Opa, kijk ik vond op zolder ..........(1)

In de doos met 'niet weggooien' vond ik prachtige zwart/wit foto's uit het begin van de vorige eeuw. Geïnspireerd ging ik zoeken naar meer foto's van kleine huisjes uit het zwart/wit tijdperk en was aangenaam verrast. Geniet mee met onze romantische en creatieve voorouders!


Een voorloper van de Camper in Beamsville, 1925. De zijkant wordt uitgeklapt om een extra slaapplaats te creëren. De foto komt uit de archieven van Bruce Murdoch. Op de kentekenplaat staat Ohio en op het plaatje op de 'voorgevel 'Suits Us'.

Een vergelijkbaar antiek huisje op wielen uit 1926, een Camper avant la lettre, maar dan anders. Zoek de verschillen

Motorhome van Charles Miller (1929). Een voorloper van de Tiny House movement. Geen dure hypotheek en vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zelfs aan een smal strookje grasveld is gedacht aan beide zijden. Het enige dat mist is een brievenbus en een groot hek.Das Haus, een bolwoning van Juni Ludowici Rundhaus uit 1959Het huisje van Ludowici onderweg naar de tuinIcehouse uit de verenigde staten. Zo aan de auto te zien een jaren '60 ontwerp. Als iemand het type en bouwjaar van de auto weet, houd ik me aanbevolen! MEER VOORBEELDEN
Heeft u zelf voorbeelden van gebouwtjes, tuinhuisjes en campers uit het zwart/wit tijdperk? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN . Dan neem ik ze op in m'n volgende zwart/witblogGeen opmerkingen:

Een reactie posten