maandag 15 december 2014

Dan liever de lucht in 


Je hebt maar een klein oppervlak beschikbaar, maar wilt toch ruimte creëren. Je hebt een mooie omgeving, maar ziet niets vanaf de grond. Wat doe je dan? Je gaat de lucht in. Een boomhut kan, een gebouwtje op je dak kan ook. Aristide Antonas maakt het nog gekker. Hij ontwerpt ruimte die je met hulp van een hoogwerker van de grond lift. Uitzicht en rust in optima forma. Laat je inspireren door de kraan kamers van Antonas!


De Griekse architect ARISTIDE ANTONAS wil geen extra verdieping, maar een kraan kamer. Hij laat je boven de bomen zweven in je eigen kamer op hoog niveau. In de trailer van Microtopia zie je precies hoe KRAAN KAMERS zich door het landschap bewegen. 
Op een verplaatsbare grondunit met een hefarm heeft Antonas een leefruimte gebouwd met ongeëvenaard uitzicht Crane rooms gaan weer een stapje verder. Of je ook moet slapen met een life-line aan? Ben benieuwd.

De oprichters van 'Allergutendinge architecten', Matthias Prüger, Manuel Rauwolf en Ulrike Wetzel gebruiken dit kleine huis genaamd SOUL BOX als een rustruimte. Ze ontwierpen en bouwden het huisje als een studieproject met studenten van de Bauhaus Universiteit in Duitsland. Het is een zeer minimalistisch micro huis dat is gemaakt om te studeren, te lezen, en te mediteren. Een prachtige plek voor zelfreflectie. STRANDHUIS WHANGAPOUA heeft een opklapbare voorgevel en een halve verdieping en voelt daardoor nog ruimer aan. Als je een plekje hebt met mooi uitzicht biedt Whangapoua alle gemakken, die je zoekt. Een verplaatsbaar en zelfvoorzienend huis van veertig vierkante meter gemaakt door een stel Australische architecten. Nu alleen nog sparen voor een tractor.

BANYAN TREEHOUSE van Rockefeller architecten is een moderne micro hut op palen, vergelijkbaar met een boomhut. Het hutje staat ca. 3,5 boven de grond en voelt ook als een boomhut. Je kunt de hut van nog geen 20 m2 bezichtigen in de buuurt van Los Angeles.Geholpen door de lokale bevolking bouwden STUDENTEN UIT MEXICO EN NOORWEGEN deze houten cabin in slechts 3 weken tijd. Het ontwerp is van TYIN Tegnestue.

MEER VOORBEELDEN

Heb je zelf leuke voorbeelden van hutjes, die de lucht in gaan? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten