maandag 11 augustus 2014

Hotels in beweging (3)

Een hotelkamer, die met je meereist. Da's iets nieuws. Geen hotel op een plek, die net niet handig is of een tentje dat je moet opzetten in de regen.  Ga je naar een festival of evenement? Dan zet Flexotel voor jou en je vrienden een hotelvillage op en breekt het weer af na je vertrek. Wil je een tijdelijke vakantieplek opbouwen in the middle of nowhere? Hermit Houses heeft een online reserveringsapp voor unieke tijdelijke locaties. Geen adres, je krijgt alleen de coördinaten!

Op de eerste versie van het dancefestival TomorrowWorld, dat eind september 2013 in de omgeving van Atlanta werd gehouden, was het Eindhovens bedrijf FLEXOTELS aanwezig met opvouwbare hotelkamers. Vanuit Nederland zijn kamers verscheept en deze zijn als hotelvillage op het festivalterrein in ‘Chattahoochee Hills’ opgebouwd.
Directeur Hubert von Heijden is enthousiast: "In Nederland en andere Europese landen zijn we een graag geziene 'hotelaanbieder', met tijdelijke huisvesting op evenementen als muziek- en dancefestivals, de 24 uur van Le Mans, KLM Open en de Olympische Spelen in 2012. Amerika kent ons flexibele hotelconcept nog niet, maar telt veel grote meerdaagse evenementen, waar bezoekers vaak uren voor reizen. Onze accommodaties worden geplaatst op het evenementerrein waardoor gasten optimaal kunnen genieten." TomorrowWorld vond voor de eerste keer plaats en is de wereldversie van het in Europa bekende TomorrowLand.
Flexotels kende een vliegende start en leverde kamers aan zeer uiteenlopende evenementen in de BeNeLux, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Het bedrijf richt zich op het tijdelijk onderbrengen van bezoekers, personeel en/of deelnemers van diverse meerdaagse evenementen. Na afloop van het evenement worden de kamers snel en gemakkelijk ingeklapt en kunnen twintig hotelkamers tegelijk op één vrachtwagen vervoerd worden. 

HERMIT HOUSES CABIN CULTURE

Onder de noemer HERMIT HOUSES CABIN CULTURE zijn Daniël Venneman en Mark van der Net bezig met een ‘Bed & Breakfast online’-project, waarbij eigenaren hun Hermit huisje kunnen verhuren aan toeristen."Iedereen die een huisje bouwt, kan gratis van ons reserveringssysteem voor verhuur gebruik maken. Een Doe Het Zelf huisje wordt zo een Doe Het Zelf Bed & Breakfast, je deelt ‘unplugged leven’ met anderen. We zien de Hermit Houses als een soort test-bed en zijn voortdurend op zoek naar manieren om de ontwerpen en met name het gedachtengoed rondom autarkie en de doe-het-zelf attitude, meer mainstream en dus ook financieel meer bereikbaar te maken en mensen kennis te laten maken met de ongekende mogelijkheden.”

TINY HOUSE HOTEL

Tiny House movement groeit in de U.S.A.. Een steeds grotere groep Amerikanen kiest ervoor niet langer te werken voor een hypotheek en bouwt een eigen huis op wielen. Het comfort van vandaag, maar dan klein en verplaatsbaar. Terug naar de avontuurlijke tijden en vrijheid, die Amerikanen zo goed kennen uit het wilde verleden. TINY HOUSE HOTEL (PORTLAND OREGON) heeft meerdere onderkomens van ca. 10 m2, die je kunt huren als hotelkamer. In een groepje of stand-alone, de keuze is aan jou.
Alex Pino, eigenaar/oprichter van Tinyhousetalk stuurde me dit bijzondere voorbeeld van een Tiny House, in gebruik als hotelkamer. Van buiten een huisje met een puntdak, luxe afgewerkt met metalen beplating en hardhout. En van binnen voorzien van alle gemakken, eveneens luxe afgewerkt. De huisjes zijn sterk geconstrueerd en goed geïsoleerd. In winter en zomer bieden ze dus een comfortabele hotelkamer.

HOTELKAMER VAN 1 M2


1 M2 HUIS wordt al gebruikt in meerdere delen van Europa. East Seven Hostel in Berlijn heeft een aantal huisjes te huur als mobiele hotelkamer voor slechts Euro 1,-- per nacht (de Euro 10,-- borg krijg je retour als je het huisje weer inlevert).


MEER VOORBEELDEN

Meer voorbeelden vind je in m'n eerdere blogs Hotels in beweging (1)  en Hotels in beweging (2)Heb je zelf leuke voorbeelden van hotels in beweging? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten