donderdag 24 april 2014


Hotels in beweging (1)

Mobiele en kleine hotelkamers hebben de toekomst. Wil je een klein gastenverblijf creëren zonder bouwproces of heb je een tijdelijke hotelkamer nodig bij een festival, evenement of een bijzondere locatie, dan kies je gewoon voor een Plug & Play concept. Je zet de kamer op z'n plek, geniet van je unieke locatie en als het slaapfeest voorbij is, zet je de kamer ergens anders , ........ een fluitje van een cent.

SLAPEN IN EEN HOLLE BOOMSTAM


TRONC-CREUX (holle stam) is een mooi voorbeeld van een verplaatsbaar hotelletje. In dit geval wel met een capaciteit van 9 personen en zonder faciliteiten. Trendwatcher Bridget Borgobello schreef voor GIZMAG over dit Franse initiatief. Meer informatie over Tronc Creux vind je in m'n artikel in BOUWTOTAAL MAGAZINE van september 2014.
'De Franse ontwerpstudio Bruit du Frigo heeft zich laten inspireren door omgevallen boomstammen, die beschutting bieden aan kleine dieren. Deze eco--shelter voor mensen kan je vinden in de bossen van Bordeaux. Le Tronc Creux betekent "De holle stam". De shelter is ongeveer even groot als een container en kan gemakkelijk per vrachtwagen worden vervoerd naar verschillende locaties.


Een heerlijke schuilplaats, die werd gebouwd met behulp van een metalen frame en  isolatie van gerecyclede wol. Zowel het interieur als exterieur zijn afgewerkt met houten panelen en de gevel is weerbestendig gemaakt met een waterdicht dakmembraan. Er zijn geen extra voorzieningen, geen elektriciteit of water. Wel drie tweepersoons en drie éénpersoons bedden, een opklaptafel, patrijspoorten en een portable ecologisch toilet vlakbij de shelter. Een ruimte om te relaxen en te genieten. 


SLEEPING AROUND ..........


'Hotelcontainer maakt vrije vlucht' kopte COBOUW 14 februari jl.. Laat je verbazen door dit nieuwe hotelconcept van onze zuiderburen. 'Even geen vrije vlucht voor de roofvogels deze donderdagochtend in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Wat wel door de lucht ‘vloog’, in de takels van een grote telescoopkraan, was een tot hotelkamer omgebouwde zeecontainer. 
Onder de naam Sleeping Around stonden deze containers al op diverse toeristische locaties in Europa en nu is er dan ook een in Nederland. Vier Antwerpenaren die graag enkele dagen op bijzondere plekjes wilden bivakkeren maar geen zin hadden een tentje op te slaan, ontwierpen het concept. Zo ontstond het idee afgedankte zeecontainers in te richten als luxe bed & breakfast.'


SLEEPING AROUND heeft 20 voet containers omgebouwd tot luxe hotelkamers. De containers bieden een eenvoudig verplaatsbaar en comfortabel onderkomen en zijn onder andere voorzien van: een boxspring bed met hoge kwaliteit linnen, walk-in douche en airconditioning. Cobouw besluit haar artikel: 'Op initiatief van de dierentuin en energiebedrijf Eneco kunnen volgende maand drie gezinnen vlakbij het nieuwe Amazonica overnachten.'


TOON B&B is een bed&breakfast waar je alleen betaalt voor de energie die je verbruikt. Het initiatief is bedoeld om Toon®, de nieuwe thermostaat van Eneco, onder de aandacht te brengen. Voor de meeste mensen is energieverbruik abstract en ongrijpbaar. Daarom introduceerde Eneco vorig jaar Toon®, een slimme thermostaat die het mogelijk maakt om thuis 24/7 je energiegebruik te bekijken en te vergelijken. Om het gebruik van Toon nog inzichtelijker te maken, bedachten ACHTUNG! en FHV/BBDO de Toon B&B, dé bed&breakfast waar je alleen betaalt voor de energie die je verbruikt. Het Nederlands publiek krijgt de kans om een weekend te verblijven in deze bed&breakfast en hoeft na afloop dus alleen de verbruikte energiekosten af te rekenen. De Toon B&B is een speciaal ontwikkelde designcontainer, waarin alle apparatuur gekoppeld is aan de Toon thermostaat. 
Op de site TOON BNB.NL kunnen bezoekers een reservering aanvragen voor een overnachting op één van de drie unieke locaties in Nederland. De eerste Toon B&B start in Diergaarde Blijdorp en reist vervolgens door naar Texel en Utrecht.

Meer voorbeelden?

Heb je zelf leuke voorbeelden van 'tuinhuisjes', die worden gebruikt als hotelkamer? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN. Misschien neem ik jouw voorbeeld op in een volgende blog. Dank alvast voor je moeite!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten