maandag 14 april 2014

Plant meer bollen in je tuin (1)


Een bolletje is zuinig. De bolvorm heeft het minste buitenoppervlak in verhouding tot het volume. Als warmteverlies het enige ontwerpargument zou zijn, dan zag je in de toekomst dus vooral bolvormige gebouwtjes. Maar het gebruik van een ruimte is natuurlijk net zo belangrijk: Kan je je goed oriënteren? Is er niet teveel onbruikbare ruimte? Hoe plaats ik m'n meubels handig? Inventieve ontwerpers tonen hun kunsten, ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

G-POD

JOHN LEWIS creëerde deze onconventionele glazen bol: vergaderlocatie? hangplek? theehuis? spelletjeshonk of knutselhuis?, ............ je mag het zelf verzinnen. Je draait naar de meest gunstige hoek voor wind en zon en het feest kan beginnen. Als het regent doe je de schuifdeuren dicht. En aan het eind van de dag zet je de tafel een tandje lager en heb je een royaal bed. Er zijn verschillende modellen!


INSIGHT-OUTGARDENS is exclusief leverancier van dit innovatieve product onder de naam G-POD (Garden-Pod). Insight Out eigenaren Myriam De Pauw en Frederik Leyssens ontdekten de ‘G-Pod’ op een Britse tuinbeurs en vertellen enthousiast over hun vondst: "Groot-Brittanië heeft een rijke traditie als het op tuinen aankomt; verzorgde grasperken, knus ingedeelde plantenhoeken, sierlijke verlichting en natuurlijk ... mooi tuinmeubilair. De ‘G-Pod’ is een ambachtelijk vervaardigde, roterende tuin’salon’ waarvan op dit ogenblik drie modellen beschikbaar zijn: de ‘Seater’, de ‘Lounger’ en de ‘Deluxe Summerhouse’."


Ze vervolgen vol passie: "Met de ‘G-Pod’ is een ontspannen, maar ook intense tuinbeleving mogelijk; in het hart van uw tuin, beschut en uit de wind, genieten van de zon, zelfs als dat maar een waterzonnetje is! Maar zelfs buiten de tuin is de ‘G-Pod’ inzetbaar, denk maar aan een dakterras, loft of waarom niet: een woonboot. Sinds de introductie van de ‘G-Pod’ in Groot-Brittanië, bleek het een bijzonder succesvol tuinconcept, dat ook in de Verenigde Staten en Canada wordt geleverd. Dankzij Insight Out is G-Pod nu dus ook beschikbaar in de Benelux en Noord-Frankrijk."

Als grootste voordelen van de G-Pod noemen ze tenslotte: "Een elegante tuinsalon die toelaat om op een intense manier van de tuin of het buitenleven te genieten en vervaardigd uit duurzame materialen door ambachtslieden met een jarenlange ervaring in tuinmeubilair. G-Pod is overdekt, uit de wind (360 ° draaibaar) en tòch buiten en kan tijdens de winterperiode gewoon blijven staan en deel uitmaken van de tuin."

STEVE AREEN GAAT UIT Z'N BOL


Ing. Frank de Groot, hoofdredacteur van Bouwtotaal, stuurde me dit fantastische huisje van STEVE AREEN. Steve begon met alleen een klein stukje grond in Thailand en een gezonde dosis enthousiasme om een droomhuis te bouwen. Geen grote dure villa, maar een low-budget super gezellig en comfortabel droomhuisje, met uitstraling en gemaakt uit bolvormen.
Opgebouwd uit metsel- en pleisterwerk kostte de constructie hem slechts $ 6000,-- aan materialen. Voor de afwerking had hij nog eens $3000,-- nodig. En zo had hij met een investering van $9000,-- en 6 weken bouwtijd het mooiste huisje dat hij zich kon wensen. Natuurlijk zijn de bouwmaterialen in Thailand wat goedkoper dan bij ons, maar het blijft een geweldig resultaat om binnen dit bedrag zo'n mooi gebouwtje te maken. Neem even de tijd om van de detailfoto's het HUISJE VAN STEVE AREEN te genieten.

MEER VOORBEELDEN

STYRODOME is opgebouwd uit prefabsegmenten van polystyreen. Totaal ca. 30 m2 voor nog geen Euro Euro 15.000,--

Heb je zelf leuke voorbeelden van bolvormige huisjes, die worden gebruikt als tuinkamer, werkruimte of guesthouse? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten