dinsdag 25 maart 2014

Leven van 't land met 'bio-constructors'


Veel eigenaren en ontwikkelaars van kleine gebouwtjes gaan bewust om met het milieu. Terug naar de basis, alleen gebruiken wat je nodig hebt, genieten van de eigenschappen van de bouwmaterialen (zacht, natuurlijk, geluiddempend), kortom: één worden met de natuur. In onderstaande voorbeelden vind je oprechte liefde voor natuurlijke materialen, soms tot in het uiterste doorgevoerd door echte natuurbouwers, echte 'bio-constructors'. 

EEN AARDEN WONING


Cobhouse op Mayne Island
Ongeveer 30 % van de wereldbevolking woont in aarden woningen, gemaakt van COB: klei, zand, stro en water. Dit ecologische bouwmateriaal mag zich wereldwijd verheugen in sterk toenemende interesse. Het goedkope en duurzame materiaal laat zich gemakkelijk verwerken tot alle gewenste vormen. Dit tuinhuisje is op Mayne Island binnen 4 dagen tijd, gebouwd door 7 vrouwen. Bekijk de INSTRUCTIEVIDEO en klei je eigen woning.KUNST MET COB EN STROBALEN


Cobhouse in Somerset
Dit prachtige COBHOUSE staat op de oever van een klein stroompje in Somerset (Engeland). Recent trad de stroom buiten haar oevers, een close call voor één van de mooiste Cobhouses. Lisa en Rich bouwden het huis met klei uit het stroompje en hout uit de lokale bossen. Het dak is opgebouwd uit ceder shingles en de muren bestaan uit strobalen (noorden en oosten) met sculpturen van COB op het zuiden en westen.  


JE EIGEN HOBBIT HUISJE BOUWEN

Hobbit huis met strobalen van Simon Dale
Wil je de uitvoering van zo'n natuurlijk huisje zelf op je nemen en zelf materialen kopen of uit je eigen tuin halen, dan is het HOBBIT HUISJE  van Simon Dale uit Wales misschien een  idee. Simon heeft dit huis zelf gebouwd met uitsluitend natuurlijke materialen uit z'n omgeving. Hij is graag bereid om z'n tekeningen en ervaring te delen. Met hulp SIMON DALE  kan je nog beter aansluiten op je persoonlijke wensen en de mogelijkheden, die je eigen tuin biedt. Lees meer over de drijfveren van Simon en Jasmine in een inspirerend ARTIKEL IN BOUWTOTAAL en m'n BLOG VAN JANUARI 2013


MEER VOORBEELDEN


Ben je enthousiast geworden over natuurlijke bouwmaterialen, kijk dan eens verder bij LIVING IN THE FUTURE of LAMMAS ECOVILLAGE WEST WALES, een pioniersstad rondom low-impact building op het land. Wil je meer weten over eetbare bouwmaterialen? Lees dan eens M'N BLOG 'KNIBBEL, KNABBEL, KNUISJE .... over een maishuisje en huisjes gebouwd met zeewier en champignons. Heb je zelf voorbeelden of wil je reageren op m'n blog, gebruik dan graag de reactiemogelijkheid onderaan de blogpagina of ga naar LEVEN in Tuinen op Facebook om je mening te geven of een discussie te openen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten