vrijdag 14 juni 2013

"Det fina lilla huset",  Scandinavië excelleert in hout

Ieder land heeft een favoriete bouwmethode, vaak ontstaan door het klimaat en beschikbare bouwmaterialen. Scandinavische landen hebben zonder uitzondering enorme bossen en extreem koude winters. Houtskeletbouw en houten bouw pakketten, voorzien van een stevige laag isolatie, zijn daarom razend populair. Sinds we in Nederland de lat hoger leggen op het gebied van  energiezuinigheid en duurzaamheid zie je ook bij ons steeds vaker scandinavische concepten. 

MINIHOUSE 2.0 VAN JONAS WAGELL

Minihouse van Jonas Wagell
MINI HOUSE  begon als een guesthouse van 15 m2, geleverd als plat bouwpakket. Inmiddels kan naar wens een badkamer, slaapkamer of keuken in het plan worden opgenomen, en de plattegrond worden vergroot.  Dit concept wordt volledig geprefabriceerd en hoeft alleen maar ter plaatse geassembleerd te worden. Jonas Wagell werkt in Nederland samen met Sommarnöjen en heeft recent zijn nieuwste concept ARJAN SAUNA gelanceerd. Lees meer achtergronden en een uitgebreid interview in DET FINA LILLA HUSET IN BOUWTOTAAL

ENERGIESPAARWONING

Energiespaarwoning
ENERGIESPAARWONING van "Zweedse buitenruimte"wordt gemaakt van grenen- en vurenhout uit gecontroleerde productiebossen. Zweden zorgt ervoor dat de bossen – ondanks houtkap – jaarlijks met zo’n 3% blijven groeien. Ook de isolatiematerialen en verven, zijn milieuvriendelijk en 100% afbreekbaar. Tijdens fabricage worden de modulaire wandelementen voorzien van kozijnen met beglazing en isolatie. Door de maatvastheid is geen kit of schuim nodig. De ramen hebben standaard drielaags isolatieglas gevuld met isolerend gas. 


HUISJE VAN HOUT


tuinkantoor van 'huisje van hout'

TUINKANTOOR VAN 'HUISJE VAN HOUT'  is gemaakt van duurzaam Scandinavisch hout. Ook in de winter voelt de ruimte warm en comfortabel aan. Hout wordt onbehandeld aangeleverd, dus u bent vrij in kleurkeuze. Het bouwpakket wordt samengesteld aan de hand van uw persoonlijke wensen. Vervolgens kunt u het bouwpakket zelf monteren of tegen een meerprijs kiezen voor een sleutelklare oplevering.


KELO


Kelo hout Finland  produceert robuuste huisjes, die je kan gebruiken als sauna in je eigen tuin. Het huisje wordt aangeboden als bouwpakket. Importeur Henk Huizingh, directeur eigenaar van DUURZAAM BOUWEN NEDERLAND, heeft meer plannen met het bouwconcept: "We gaan het huisje ook leveren als tuinhuisje, dat eruit ziet als tuinserre. In combinatie met het grasdak heb je een duurzaam gebouwtje, dat prachtig harmonieert met een groene omgeving!"

FINNHOUSE HIB-SYSTEEM


Finnhouse HIB-systeem
HET HIB BOUWSYSTEEM VAN FINNHOUSE is energie besparend, geluiddempend en stabiel en bevat geen milieu onvriendelijke stoffen. Het bouwsysteem is getest door Duitse instanties en onder andere bekroond met de 2e prijs voor houtinnovatie in 2010. De houten bouwstenen, worden met de hand op elkaar gestapeld en  bestaan uit houten staanders, verbonden met parallelle platen. Na opbouw wordt de ruimte gevuld met houtvezelvlokken of cellulose isolatie, (Rc vanaf 5,1 m2K/W) MEER VOORBEELDEN

Heb je zelf voorbeelden of wil je reageren op m'n blog, gebruik dan graag de reactiemogelijkheid onderaan de blogpagina of ga naar www.facebook.com/levenintuinen om je mening te geven of een discussie te openen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten