maandag 28 januari 2013

Huisjes met de kleinste footprint (1 m2)

"Zo'n klein huisje, dat zal wel gepruts en gepriegel zijn". Denk jij dat ook? Laat je dan verrassen door de voorbeelden, die je vindt in deze blog. Je zal zien: kleine huisjes, ruim onder de 10 m2 benodigd grondoppervlak, kunnen mooi en  heel (multi)functioneel zijn.


EIGEN WOONRUIMTE: 1 M2 HUIS


Duits 1 m2 huis van Bo le-Mentzel 
"Iedereen moet een eigen woonruimte hebben en overal ter wereld kunnen wonen." Dat is de filosofie van Van Bo le Mentzel Geïnspireerd door de indeling van vliegtuigzitplaatsen, heeft hij een piepklein, eenvoudig verplaatsbaar huisje gemaakt, het 1 M2 HUIS Afgezien van een badkamer is het huisje geschikt voor alle basisfuncties om in te wonen. Bo stelt z'n bouwtekeningen gratis ter beschikking en helpt je graag, als je zelf een 1 M2 HUIS wilt maken . Lees meer over het 1 M2 huisje in het artikel dat ik schreef voor BOUWTOTAAL, (praktijkblad voor de uitvoerende bouw, uitgave juni 2013). In dit artikel, in de serie SLIM RUIMTEGEBRUIK, gaat Bo nader in op z'n missie. Als vluchteling uit Laos heeft hij als geen ander nagedacht over het begrip 'thuis'. Z'n visie is verfrissend.WONEN OP MINDER DAN 5 M2 

Fins microhuis van Robin Falck
Ontwerper Robin Falck gebruikt hoofdzakelijk gerecyclede bouwmaterialen voor dit FINS MICRO HUIS, waarin hij een slaap- en woongedeelte maakt. Het benodigde grondoppervlak voor het gebouwtje is minder dan 5 m2. Een mooie loft zorgt voor verdubbeling van het gebruiksoppervlak. Naar keuze kan je een buitenruimte toevoegen om te lounchen. 


COMPLETE LEEFRUIMTE OP 7 M2


Compact Huis: Hordon Cherry Lee
Hordon Cherry Lee architecten (London) ontwikkelde deze supercomplete leefruimte voor: slapen, werken, eten en koken, inclusief sanitair en leverbaar met zonnepanelen. Het  MICRO COMPACT HUIS heeft geen vlakke ondergrond nodig en is 100% geprefabriceerd. Dus: Plug and Play! De installatie duurt ca. 4 minuten en het Micro Compact Huis is ook al in Nederland in gebruik. Lees meer in m'n ARTIKEL IN BOUWTOTAAL 


Het Micro Compact Huis kan kant en klaar op een trailer worden geleverd. Is er geen goede toegang tot je tuin? Kijk hoe ze het in Zwitserland hebben opgelost.
VIDEO: MICRO HUISJE MET HELICOPTER GEPLAATST


OUT OF THE BOX OP 7 M2

Prof. Slawik (Hannover) liet zich inspireren door de zeecontainer. Maar dan volledig van hout gemaakt en op z'n zijkant gezet. De footprint is 7 m2 en het gebruiksoppervlak 14 m2, verdeeld over drie woonlagen. Op de begane grond een eetkeuken en w.c., de eerste verdieping een dubbel bed en tweede verdieping de woonkamer met veel licht. HOMEBOX  is eenvoudig aan en af te voeren en direct klaar voor gebruik. 


HOE KLEINER, HOE LEUKER,   ....MEER VOORBEELDEN

Ben je enthousiast over de mogelijkheden van deze kleine huisjes voor de achtertuin? Bekijk dan nog even op je gemak onderstaande video. Je wordt rondgeleid door een galerij van de meest bijzondere kleine huisjes voor wonen en werken op het kleinst mogelijke grondoppervlak. Veel plezier.

AANVULLINGEN

Heb je nog andere voorbeelden of wil je iets bijdragen aan deze blog, reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten